Οι αδιάβαστοι του Δήμου Κισάμου και τα ερωτήματα | επένδυση Τσατσαρωνάκη

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κισάμου (5 σύμβουλοι της πλειοψηφίας και 2 της μειοψηφίας) με ομόφωνη απόφαση γνωμοδότησαν αρνητικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της σχεδιαζόμενης τουριστικής επένδυσης της οικογένειας Τσατσαρωνάκη. Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 8/9/2022 όλα τα μέλη της επιτροπής άλλαξαν γνώμη και το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του ζήτησε ενημέρωση.

Ήταν όλα τα μέλη της επιτροπής ανενημέρωτα; Τότε πως πήραν αρνητική απόφαση, και μάλιστα ομόφωνα; Έχουν τα μέλη της επιτροπής την επιστημονική επάρκεια για μια τέτοια γνωμοδότηση χωρίς την βοήθεια ειδικευμένου συμβούλου; Κι αν υπάρχει δεν πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες; Παραπλανήθηκαν και γι αυτό άλλαξαν γνώμη όπως δήλωσαν στο δημοτικό συμβούλιο;

Αυτά και άλλα είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την επιτροπή γιατί αφορούν επενδύσεις που μπορεί να αλλάξουν το ‘τοπίο’ στην περιοχή. Τόση ‘ελαφρότητα’ δεν τιμά το θεσμό αλλά και όλους τους δημότες. Δίνει αντίθετο μήνυμα από αυτό που χρειάζεται η Κίσαμος. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε σκοπιμότητα….

Μοιραστείτε την είδηση

Κωνσταντίνος Σ. Χαρτζουλάκης

Γεωπόνος - Ερευνητής

Κωνσταντίνος Σ. Χαρτζουλάκης έχει δημοσιεύσει 48 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Κωνσταντίνος Σ. Χαρτζουλάκης