Λάμψη 75 λεπτών | υψηλές αφίξεις

Πάντοτε από την εποχή που οι ηγέτες των κρατών λατρεύονταν ως Θεοί, τα φώτα στις μεγάλες εκδηλώσεις έπεφταν πάνω τους, αλλά μόνο για λίγο. Όχι γιατί δεν «κουβαλούσαν» μαζί το αντίστοιχο κύρος, αλλά γιατί το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις, προβλέπει οι δημόσιες εμφανίσεις των υψηλών προσώπων, να είναι σύντομες.

Ακριβοθώρητοι για λόγους ασφαλείας, για λόγους έλλειψης χρόνου, μα κυρίως λόγω των εξοντωτικών υποχρεώσεων που έχει κάθε αρχηγός κράτους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τιμά με την παρουσία του την Κίσαμο και γράφεται στην ιστορία ως ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός, που θα παραστεί σε εκδηλώσεις Εθνικής Εορτής, θα σταθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη της πλατείας Τζανακάκη, θα χειροκροτήσει την μαθητιώσα νεολαία, αλλά και τους στρατευμένους που θα παρελάσουν εμπρός του.

Ακολούθως και λίγο πριν αναχωρήσει, θα τσουγκρίσει υψώνοντας το ποτήρι με τους τοπικούς άρχοντες, ανταλλάσσοντας ευχές και φιλοφρονήσεις.

Αυτή είναι η μοίρα των αρχηγών και αυτά προβλέπει το πρωτόκολλο σε τέτοιου είδους υψηλές επισκέψεις.
Δεκάδες δημοσιογράφοι, εκατοντάδες αναφορές, πολυήμερες προετοιμασίες και άγχος από τους διοργανωτές για να κυλήσει η διαδικασία με το προσδόκιμο της επιτυχίας.

Λάμψη 75’ της ώρας και μετά επιστροφή στα καθ’ ημάς.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1431 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης