Κυκλοφοριακές ανορθογραφίες, αναρχία και εικόνα απωθητική | απόψεις

Ούτε μπορώ, ούτε και έχω την επιστημονική κατάρτιση να κρίνω την ορθότητα και την λειτουργική επίδραση ή μη, των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο ιστορικό κέντρο της Κισάμου.

Η πλατεία Τζανακάκη «τέμνεται» από διερχόμενα οχήματα δίπλα σε ανθρώπους που χαλαρώνουν με μια μπύρα και απολαμβάνουν ένα πιάτο φαγητό.

Προσωπικά η εικόνα αυτή με απωθεί και αν αφήσω και λίγο το θυμικό μου ελεύθερο την βρίσκω και αναχρονιστική. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου το ιστορικό τους κέντρο, τουριστικού χαρακτήρα, που φιλοξενεί επισκέπτες είναι «ελεύθερο», «κλειστό» και «διαθέσιμο».

Εδώ δεν είναι.

Τρως το σουβλάκι σου και τυφλώνεσαι από φώτα «περαστικά». Και αγχώνεσαι μην τυχόν και πέσεις θύμα «στραβοτιμονιάς». Αν είσαι και λίγο τυχερός αναπνέεις και λιγάκι διοξείδιο του άνθρακα αν σταματήσει ο οδηγός στιγμιαία για μια χαιρετούρα.

Το κερασάκι όμως είναι η πλήρης ασυνειδησία ορισμένων μοτοσυκλετιστών εντός της πλατείας και μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Δίπλα σε παιδιά που παίζουν «ανέμελα» ; ανενόχλητοι και απαθείς οδηγοί δικύκλων περιφέρονται απειλητικά με στυλ και τουπέ. Και παρκάρουν και όπου τους καπνίσει.

Τα σέβη μου…

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1479 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης