Ίντα θες κοπελιά, διόδια; | φανταστικές ιστορίες από το μέλλον (απόψεις)

Σφυρίζει στσι στροφές το μαύρο «θεριό» με τη διπλοκάμπινη σαλονάρα καθώς κατεβαίνει στην πόλη.

Τα ξεκουμπωμένα πουκάμισα, ίσα να φαίνεται η αλυσίδα στο μπέτη, ίδιο χρώμα με την φιμέ επικάλυψη της αμούστακης ανομίας.

Φωνές, γέλια κι ένα τσιγάρο που «αλλάζει χέρια» να κάνει παρέα στον Οικονομόπουλο που βγαίνει απ’ τα ηχεία.

Η δρομάρα ανοιχτή, με τα κάτασπρα φωσφοριζέ διαχωριστικά «στραλίκια» για το αντίθετο ρεύμα και οι ταμπέλες λαμπερές και σαφείς.

Διόδια σε 800μ. Τα γέλια δυναμώνουνε, το τσιγάρο κάνει βόλτες και τα γκάζια αμείωτα.

Ούτως ή άλλως, η αδρεναλίνη να βουτάς το 4Χ4 του γέρου με τους φίλους σου, είναι τύπου ονείρωξη ή κάτι τέτοιο. Το λασπωμένο «θεριό» σταματά μπροστά στον γκισέ. Λίγο το ράδιο, λίγο η ζάλη, πνίγουν τη φωνή της καλοντυμένης υπαλλήλου.

— Είναι 3 ευρώ και 20 λεπτά παρακαλώ.

— Τι ζώδιο είσαι κοπελιά;

— … (χαμηλώνει το βλέμμα, αλλά δεν απαντά)

— Εμείς δεν πλερώνουμε διόδια και μαλακίες, παρά πες μου τι ζώδιο είσαι.

— «Αν δε θέλετε να πληρώσετε κύριε, μπορείτε να συμπληρώσετε ένα έντυπο και να πληρώσετε εντός ενός μήνα», προσπαθεί ξανά εκείνη με ασπίδα την τυπικότητα και τον νόμο.

— Άνοιξε τη μπάρα να φύγω.

— Κύριε, όπως σας είπα έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε εντός ενός μήνα, δεν μπορείτε να μην πληρώσετε.

Έκια είναι που αγριέψανε τα μάτια του και που ήτανε και η ώρα να αποδείξει πως οι άντρες όταν λένε μια κουβέντα, αυτή είναι κιόλας. Οι άλλοι δυο αμούστακοι «συνεργοί» είχανε πλαντάξει στα γέλια, που δυναμώσανε μόλις η μαύρη τετρακίνηση πήρε φόρα. Ο χτύπος πρέπει να ακούστηκε από μακριά και η έρμη η μπάρα των διοδίων όξω από τη Γεωργιούπολη εκσφενδονίστηκε μακριά.

Η γυναίκα προσπαθεί να μαζέψει μέσα της το σοκ, ενόσω κάνει τα δέοντα για τους τύπους και καθώς ενημερώνει το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης.

Το μαύρο «κτήνος» εξαφανίζεται και μουγκρίζει κι αυτό απ’ τα νεύρα του, με τη μαλακισμένη που ήθελε και να τσι πλερώσουμε και διόδια. Τώρα παίζει Παντελίδη το ηχείο. Αλλά ούτε κι αυτός, ο Παντέλος – και η κατάληξή του – είναι ικανός να τους ξυπνήσει τον κίνδυνο.

Η συνέχεια δεν είναι γνωστή. Ούτε αν κατάφερε η κοπέλα να διαφυλάξει από τη θέση της τη νομιμότητα, ούτε και αν το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ήρθε αντιμέτωπο με την έντονη οσμή από τη βαρβαρία που αναδύει το στιβαρό βρωμεσμένο τετρακίνητο.

Μόνο η ημερομηνία μαθεύτηκε και ο τόπος. Διόδια Γεωργιούπολης, ΒΟΑΚ, 22 Μαΐου 2027.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1331 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης