Η αλήθεια μας και η λύτρωση είναι…μεταμορφώσεων νόημα | εκ – Φράσεις

Είμαστε στην τελική ευθεία για τα Καρναβάλια, τις έντονες μεταμφιέσεις και τους “εν-εξάλλω” καταστάσεων χορούς. Η σύνδεσή μας με το χρόνο και η επαφή μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε με άλλους λαούς και μακρινούς πολιτισμούς!

Εδώ κάπου βρίσκεται κρυμμένη η δική μας αλήθεια…ποιά αλήθεια όμως..;! Η αλήθεια στον εαυτό μας;…η αλήθεια στον διπλανό μας;…η αλήθεια μας εμπρός στην κοινωνία;! Πρόκληση έντονων ήχων και ρυθμών για να εξαγνίσουμε τη φύση. Χορός ενίοτε διαβολικός, λόγος τις περισσότερες φορές σατυρικός. Σιωπές που αποκτούν φωνή.. νοήματα με μηνύματα που γίνονται περιγραφές.

Η πραγματικότητα μοιάζει αλλιώτικη.. γίνονται απτές οι σκέψεις, γίνονται απτές οι έννοιες, ξεδιαλύνουν τα όνειρα. Επιθυμία ή ανάγκη της κοινωνίας που μιλάει με σιωπές;! Ανάγκη ή επιθυμία του ανθρώπου που «πνίγεται» από φραγμούς;! Εσωτερική η ανάγκη για έκφραση, αντίστοιχα η επιθυμία για απελευθέρωση, μέσα μας και ο αγώνας για υπέρβαση των ορίων.

Η πομπή…μία παρέλαση με κόσμο ανάμεσα στον κόσμο… μία τελετουργία που διαρκεί αιώνες…γιορτή για τους ενήλικες που αναζητούν το παιδί που κρύβουν μέσα τους..που αναζητούν άλλους τρόπους έκφρασης..που αναζητούν τη χαμένη αθωότητα!

Ο υπάλληλος που εκτελεί, ο καλλιτέχνης που διεκπεραιώνει, ο επιχειρηματίας που εκμυζά, ο ξένος που αλλοιώνει, ο πολιτικός που ρουσφετολογεί, ο νομικός που συγκαλύπτει, ο δημοσιογράφος που κινδυνολογεί , ο γιατρός που «φακελώνεται», ο εκπαιδευτικός που αδιαφορεί…κι άλλοι τόσοι, όλοι πρωταγωνιστές της!

Η μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό που αέναα ταξιδεύει και θα μας ταξιδεύει… Μοναδικός σκοπός η λύτρωση, η κάθαρση…το καλωσόρισμα, η υποδοχή κι η αποδοχή…το φως, η αναγέννηση, η Άνοιξη!..αχ αυτή η Άνοιξη που μας γεννά ξανά και ξανά και μας μαθαίνει ξανά και πάλι από την αρχή..τα χρώματα, τα αρώματα, τους ήχους, τα αγγίγματα, τις νοστιμιές..και γινόμαστε παιδιά μαζί με τα παιδιά και μας αρέσει..και μας αρέσει πολύ! Ας γίνουμε οι καλύτεροί της οικοδεσπότες και φέτος…αυτής και του εαυτού μας!

Μοιραστείτε την είδηση

Θεώνη Κουτσουνάκη

Ηθοποιός - Σκηνοθέτις

    Θεώνη Κουτσουνάκη έχει δημοσιεύσει 3 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Θεώνη Κουτσουνάκη