Αρθρογραφίανέαπρωτοσέλιδο Α

Άξιοι της μοίρας μας…. | Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου

Σε μια περίοδο που ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας, που η συνεργασία, ο αλληλοσεβασμός και η αξιοπρέπεια είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ για να επιλύουμε τα προβλήματα που αφορούν το δήμο μας, το κορυφαίο θεσμικό όργανο της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει απαξιωθεί.

Για λόγους μιας άγονης αντιπαράθεσης, δέσμιοι απωθημένων, νοοτροπιών, λογικών και πρακτικών περασμένων δεκαετιών, χάνουμε την ουσία για άλλη μια φορά. Ο δήμος μας έχει σταματήσει να συζητά και να συναποφασίζει για θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξή του και την προκοπή των δημοτών.
Και μια κοινωνία διχασμένη, που αδυνατεί ακόμη και να συζητήσει θέματα που «καίνε» τον κόσμο, που οι «νουθεσίες» και οι «ανούσιες» αντιπαραθέσεις γίνονται με δελτία τύπου, έχει ελάχιστες ελπίδες να πάει μπροστά και να αντιμετωπίσει προκλήσεις και ενδεχόμενους κινδύνους.

Πόσο διαφορετικό μήνυμα θα έδινε το δημοτικό συμβούλιο, με πρωτοπόρους τους νέους, αν αντί να ψήφιζε 4 αντιπροέδρους στη Μονομετοχική, χρησιμοποιούσε μέρος των χρημάτων για πρόσληψη δύο γιατρών για 6 μήνες για Μπάλο και Λαφονήσι.

Αν αντί για αντιπαραθέσεις και «απολογίες» εργαζόταν για εγκατάσταση συστήματος τηλεδιάσκεψης συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη λειτουργία του Δ.Σ. ή συμβάλλοντας στη χορήγηση πρόσβασης στο διαδίκτυο ή φορητού υπολογιστή σε κάποιους μαθητές που έχουν ανάγκη. Και πολλά άλλα ….

Οι αναφορές στην ενότητα και την ομοψυχία δεν πρέπει να παραπέμπουν σε ευσεβείς πόθους. Πρέπει να γίνουν πράξη. Ιδιαίτερα σήμερα που το αύριο φαίνεται ότι θα είναι διαφορετικό.

Μοιραστείτε την είδηση

Κωνσταντίνος Σ. Χαρτζουλάκης

Γεωπόνος - Ερευνητής