Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Α

Σοκ στο Πανελλήνιο | πυροβόλησαν και σκότωσαν τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Πανελλήνια θλίψη σκόρπισε η είδηση της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής στον Άλιμο.

Συγκεκριμένα, στις 14:15 άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον γνωστό δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ. Την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι o Καραϊβάζ δέχθηκε τουλάχιστον έξι σφαίρες, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες, στοιχείο που δεν αφήνει αμφιβολίες στην υπόθεση πως οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν τον αστυνομικό συντάκτη.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Κουντούρης, το θύμα φέρεται να είχε κατέβει από το αυτοκίνητό του κι εκείνη την ώρα να τον πλησίασε μια μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού με δυο άτομα τα οποία τον γάζωσαν με σφαίρες. Ο ένας από τους δυο δράστες φέρεται να φορούσε ρούχα παραλλαγής. 

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν συντάκτης του αστυνομικού ρεπορτάζ και είχε μακρά πορεία σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στην εκπομπή του Star, <<Αλήθειες με τη Ζήνα>> και ήταν και διαχειριστής του site bloko.gr.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr