νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Α

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 90 λεπτά η συνάντηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Καλό ήταν το κλίμα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην προεδρική κατοικία Βαχντετίν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Οι δύο ηγέτες, πριν το γεύμα είχαν έναν μικρό διάλογο μπροστά στις κάμερες, με θέα τον Βόσπορο και τη χιονισμένη Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Ερντογάν ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν έχει επισκεφθεί ξανά την Κωνσταντινούπολη με τον Έλληνα πρωθυπουργό να του απαντά λέγοντας πως έχει ξαναβρεθεί πολλές φορές στην πόλη και πως του αρέσει πολύ.

Στη συνέχεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε στον πρωθυπουργό τις γέφυρες του Βόσπορου και του μίλησε για το υποθαλάσσιο τούνελ που έχει κατασκευάσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για το πλούσιο μενού που έχει προβλεφθεί για το γεύμα τους, ενώ τον ρώτησε για τις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας στην Αττάλεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε αρκετά ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης της περασμένης Πέμπτης, όμως σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι συμβαίνουν πολλά κρίσιμα γεγονότα στην περιοχή μας. «Έχουμε να συζητήσουμε πολλά σε αυτή τη συνάντησή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά κι αμέσως μετά πήγαν για το γεύμα.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε σε πολύ καλό και χαλαρό κλίμα, το οποίο υποδήλωνε και η έλλειψη της… γραβάτας, κάτι που σχολιάστηκε και από τις δύο πλευρές.

dikaiologitika.gr

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr