Κεραμέως | κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια – πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Το κλείσιμο όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, εισηγήθηκε η επιστημονική επιτροπή και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην περίπτωση που ακολουθηθεί αυτή η πρόταση το κλείσιμο των σχολείων θα ισχύσει από Δευτέρα και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση και θα προχωράει η ύλη κανονικά με πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως εξηγεί στο prothema.gr η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ανατρέποντας την πρώτη φάση, οι ειδικοί εισηγούνται τώρα το αντίθετο από αυτό που είχαν προτείνει την άνοιξη, δηλαδή να παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία και δημοτικά Σχολεία. Η εισήγηση αυτή, των ειδικών βασίζεται στο ότι αναπτύσσεται κινητικότητα γύρω από τα σχολεία από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Δηλαδή μπαίνουν σε λεωφορεία, κάθονται γύρω από το σχολείο και γενικότερα αναπτύσσουν δραστηριότητες μετά τη λήξη του μαθήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν διαπιστώθηκε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του σχολικού ωραρίου, καθώς τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η τηλεκπαίδευση που αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα είναι υποχρεωτική και η μεγάλη διαφορά με την πρώτη φάση, όπως λέει στο protothema.gr η κ. Κεραμέως είναι ότι «θα προχωράει η ύλη κανονικά και το καθημερινό ωράριο θα είναι πλήρες για όλα τα μαθήματα». Δεν θα είναι δηλαδή, όπως στην πρώτη φάση που οι μαθητές επαναλάμβαναν την ύλη σε κάποια μαθήματα.

Οπως είπε η υπουργός θα αποσταλεί ειδική εγκύκλιος σε όλες τις Διευθυντές προκειμένου να αρχίσει η τηλεκπαίδευση, υπογραμμίζοντας οτι όλο το σύστημα είναι έτοιμο με τους κωδικούς, καθώς ανά πάσα στιγμή στην περίπτωση που λόγω κρουσμάτων σταματήσει το μάθημα σε κάποια σχολική τάξη ή σε ολόκληρο το σχολείο, οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να αρχίσουν την τηλεκπαίδευση. Η υπουργός είπε επίσης ότι αν και έχει επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό το θέμα με σύνδεση ίντερνετ και υπολογιστές για τους μαθητές, θα υπάρξει και πάλι ειδική μέριμνα για τις περιπτώσεις.

Ήδη σε όλα τα Πανεπιστήμια από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η τηλεκπαίδευη. Ειδική εγκύκλιος οποία προβλέπει αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, πλην των εργαστηρίων και κλινικών ασκήσεων του τελευαταίου έτους των προγραμμάτων σπουδών α΄κύκλου καθώς και αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία. Επίσης αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων των ΑΕΙ. Προβλέπεται απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των ΑΕΙ και διεξαγωγή πρακτικής άσκησης σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν για τους φορείς υποδοχής.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 25187 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη