νέαπρωτοσέλιδο ΑΥγεία

Καταγγελία για τις ελλείψεις σε Υγειονομικές Μονάδες στα νησιά | ΠΟΕΔΗΝ

Τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στις υγειονομικές μονάδες των νησιών παρουσιάσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων μετά από έρευνά της.

Σύμφωνα με την έρευνα της, η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίζεται ότι «οι υγειονομικές μονάδες των νησιών αντιμετωπίζουν διαχρονικά σημαντικά προβλήματα στη στελέχωση και τον εξοπλισμό με τις περισσότερες να προσφέρουν πρώτες βοήθειες και λειτουργούν ως Κέντρα Διακομιδών. Τα σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού ή άλλων παθήσεων διακομίζονται σε οργανωμένα Νοσοκομεία της Αττικής, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν σε νησιά Νοσοκομεία που λειτουργούν με έναν ή κανέναν γιατρό σε βασικές ειδικότητες. Υπάρχουν Κέντρα Υγείας σε νησιά που αδυνατούν να στηρίξουν την 24ωρη λειτουργία τους».

Έτσι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία αναμένεται οι υγειονομικές ανάγκες να αυξηθούν και λόγω κορωνοϊού.

Γι΄αυτό καλεί το Υπουργείο Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα και να προσέξει ιδιαίτερα το ζήτημα της προστασίας των επισκεπτών, μόνιμων κατοίκων και υγειονομικών.

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή