Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Α

Εστίαση | με rapid τεστ η είσοδος των εφήβων

Διευκρινίσεις για την είσοδο παιδιών από 12 έως 17 ετών, σε κλειστούς χώρους, έδωσε το πρωί της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι ανήλικοι 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν με την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου οι ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Στις επιχειρήσεις εστίασης σε εσωτερικό χώρο περιλαμβάνονται και τα καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Όσον αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr