νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Α

Επίσκεψη Διγαλάκη στην Κίσαμο | νέο σχολικό συγκρότημα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Η πορεία υλοποίησης των ενεργειών που απαιτείται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος της στέγασης των μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισσάμου, με την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του Δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη, μετά από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Βασίλη Διγαλάκη.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης, ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Χαχλάκης, η Γενική Γραμματέας Πόπη Καπετανάκη και μέλη της δημοτικής αρχής, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου για την κατεδάφιση των παλαιών κτιρίων και την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος και έγινε προγραμματισμός των επόμενων βημάτων.

Όπως συμφωνήθηκε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Βασίλη Διγαλάκη, της Δημοτικής Αρχής, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και των Διευθυντών των δύο Λυκείων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι παρατηρήσεις των Διευθυντών σχετικά με το κτιριολογικό πρόγραμμα, ώστε να σταλεί άμεσα το αίτημα του Δήμου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το προτεινόμενο κτιριολογικό πρόγραμμα διαμορφώθηκε με βάση τα στοιχεία που εστάλησαν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από τον Δήμο Κισσάμου, στοιχεία που δόθηκαν από τις Διευθύνσεις των δύο σχολείων. Σε παλαιότερη συνάντηση εργασίας στην Κίσσαμο, ο κ. Διγαλάκης είχε τονίσει ότι τροποποιήσεις επί του κτιριολογικού προγράμματος είναι εφικτές, αλλά θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές, καθώς τυχόν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις θα επιφέρουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του στόχου.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την κατεδάφιση του παλαιού σχολικού συγκροτήματος, το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο μετά τον ισχυρό σεισμό στα τέλη Νοεμβρίου 2019. Κατόπιν και των τελευταίων διευκρινίσεων που στάλθηκαν επίσημα από την ΚΤΥΠ Α.Ε., ο Δήμος Κισσάμου υποχρεούται να εκδώσει μόνο την άδεια κατεδάφισης, καθώς, μετά και από τις διαδοχικές συναντήσεις του κ. Διγαλάκη, κατά το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Γενικό Διευθυντή της ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), αποφασίσθηκε ότι η ΚΤΥΠ Α.Ε. θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αναφορικά με τη διενέργεια του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου της κατεδάφισης του παλιού σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Χανιώτη βουλευτή κ. Διγαλάκη, καθώς για άλλη μία φορά έδειξε εμπράκτως ότι ασχολείται ανελλιπώς με το θέμα της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος και είναι αρωγός του δήμου προς αυτή την κατεύθυνση.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr