νέαΟικογένειαπρωτοσέλιδο Α

ΕΟΔΥ | δημοσιεύθηκαν οι οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων (έγγραφα)

Τις επικαιροποιημένες οδηγίες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων, εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Σκοπός των οδηγιών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του άλλου προσωπικού των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας (και μέσω αυτών και των μαθητών) σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2020, τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων. Οι οδηγίες αφορούν επίσης τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Τυπικής Ανάπτυξης (ΚΔΑΠ)», αναφέρει στις οδηγίες του ο ΕΟΔΥ.

«Η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας –που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες– είναι εξαιρετικά σημαντική. Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα αυτών που είναι μικρής ηλικίας, είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την αποκλειστική εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διδασκαλία», επισημαίνει ο ΕΟΔΥ αναφερόμενος στη λειτουργία των Νηπιαγωγείων.

Οπως τονίζει ο ΕΟΔΥ, «η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται με πλήρη λειτουργία των σχολείων. Ωστόσο, άλλες μορφές λειτουργίας (π.χ. εξ αποστάσεως διαδικτυακή διδασκαλία σε συνδυασμό με εναλλάξ παρουσία στο σχολείο μέρους των μαθητών) μπορεί να απαιτηθούν εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβληθούν –είτε στο σύνολο της χώρας είτε σε επιμέρους πιο επιβαρυμένες περιοχές– και θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για αυτό».

Σύμφωνα με τις οδηγίες «εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης, στη περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα σε μια σχολική μονάδα, να περιχαρακωθεί η διασπορά ώστε να μειώσει τον αριθμό δευτερογενών κρουσμάτων ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού»

Οδηγίες για τα Νηπιαγωγεία

Οδηγίες για τα Δημοτικά

Οδηγίες για Γυμνάσια και Λύκεια

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr