Δημιουργία 150 θέσεων εργασίας στον Μπάλο!! (απόψεις)

Γράφει, ο Κισαμίτης στην καταγωγή, πρώην επιχειρηματίας και πλέον κάτοικος εξωτερικού, Άλεξ Σκορδυλάκης.

Αγαπητοί συγχωριανοί,
Το εισιτήριο εισόδου στον Μπάλο είναι 2 ευρώ και ο λόγος για τον οποίο δεν θέλει κανείς δήμαρχος την τελευταία δεκαετία να χρεώσει παραπάνω είναι ο φόβος της δημόσιας κατακραυγής από τους ντόπιους κατοίκους που θα διαμαρτηρηθουν ότι λόγο του κόστους της εισόδου θα στερούνται της δυνατότητας να πάνε στον Μπάλο .

Αληθεία πόσοι από εσάς πάτε στον μπαλο κάθε χρόνο;
Και πόσες φορές συνολικά έχετε πάει σε όλη την διάρκεια της ζωής σας εκεί;

Τα χρήματα που εισπράττονται από τον Μπάλο με βάση το νομικό πλαίσιο όπου υπάγεται υποχρεούται να είναι ανταποδοτικά: Δηλαδή να διατίθενται μόνο για τις ανάγκες του Μπάλου . Όλα τα φυσικά πάρκα του κόσμου σήμερα ακόμη και σε αφρικανικές χώρες για σαφάρι, έχουν προσωπικό το οποίο τα φροντίζει : Φύλακες, γεωπόνους, καθαριστές, συντηρητές εγκαταστάσεων (νερό – ρεύμα – τουαλέτες) ιατρικό προσωπικό για πρώτες βοήθειες κτλ . Κι όλα αυτά ώστε το μέρος να μην καταστραφεί / υποβαθμιστεί.
Στα πλαίσια της φιλοσοφίας του προσέχουμε για να έχουμε !
Ένα εισιτήριο που στοιχίζει 20 ευρώ θα μπορούσε να διασφαλίσει το κεφαλαία για μια σωστή λειτουργία / διαχείρηση και να σώσει και το μέρος από την επερχόμενη οικολογική καταστροφή .
Επίσης μπορεί να δωθεί ένα κατά παρέκκλιση προνομιακό καθεστος στους μόνιμους κατοίκους με δωρεάν είσοδο ώστε να αποφευχθεί η μουρμούρα.
Αν όμως δεν ξεκινήσει άμεσα να κάνει κάτι ο Δήμος για αυτό, κινδυνεύει να χάσει όλα τα δικαιώματα διαχείρισης λόγο του ότι το αρμόδιο υπουργείο κρίνοντας ότι η καταστροφή που συμβαίνει είναι μεγάλη θα κλείσει την παραλία για να σώσει ότι μπορεί, όποτε θα έχει χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον δημο μας να αναδείξει στο μέγιστο την φυσική ομορφιά του τόπου μας . Θα πάει πίσω η ανάπτυξη και θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας που θα ήταν μεγάλη ανάσα για την περιοχή .
Τα σενάρια επίσκεψης μόνο από την θάλασσα που έχουν προτείνει κάποιοι είναι αστεία και πρόχειρα και ευνοούν μόνο τους καραβοκύρηδες της περιοχής .

Σε κάποιους από τους οποίους χρωστάμε όμως μεγάλη ευγνωμοσύνη λόγο του ότι συνέβαλαν τα μέγιστα στην γνωστοποίηση του Μπάλου που πριν 30 χρόνια δεν υπήρχε στον τουριστικό χάρτη επένδυσαν τότε σε μια άγονη γραμμή με πενιχρά έσοδα.

Σήμερα όμως κάποιοι από αυτούς πλούτισαν και δυνάμωσαν και ξέχασαν ότι αν καταστραφεί ο Μπάλος δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης …. Και τα λύματα και τα σκουπίδια τους θα πρέπει να μάθουν να τα διαχειρίζονται καλύτερα γιατί θα το κάψουν το μαγαζάκι .
Η πρόσβαση από την ξηρά είναι βασική και πολύ σημαντική για λόγους αειφορίας, ασφαλείας και βιωσιμότητας του Μπάλου ! Είναι απαραίτητο να υπάρχει άσφαλτος και όλες οι προβλεπόμενες υποδομές πριν το κατέβασμα:

Για την πυροσβεστική για το ΕΚΑΒ τουαλέτες , αναψυκτήριο, χώρος στάθμευσης και ιδανικά και τελεφερίκ που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ΑΜΕΑ , μαμάδες με καρότσια και υπερήλικες . Φανταστείτε να πήγαινε τρενάκι από την πλατεία του μουσείου μέχρι το οροπέδιο πάνω από τον Μπάλο για να βγάλουν φωτογραφίες οι επισκέπτες μας.

Αν συμβεί κάτι άσχημο στον Μπάλο θα λέμε ως συνήθως μετά: Μα γιατί δεν προνόησε κανείς ! Γιατί δεν έκανε κανείς κάτι ? Σας λέω λοιπόν τώρα εγώ ότι κανείς δεν κάνει κάτι επειδή δεν το ζητάτε εσείς ! Εσείς οι μόνιμοι κάτοικοι ! Που είναι δικό σας ! Αφήνετε τον Μπάλο να πεθαίνει κάθε μέρα πιο πολύ, χάνετε από την τοπική οικονομία σας 150 θέσεις εργασίας και μια μέρα θα τον βλέπετε σε φωτογραφίες ή με τα κυάλια .
Κι όλα αυτά επειδή κανείς δήμαρχος δεν σχεδίασε ενα business plan διαχείρισης.
Επειδή δεν τολμούν τα δυο ευρώ να τα κάνουν 20. Και επειδή δεν ξέρουν να συντάξουν αυτό το αίτημα ή απλά θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος .
Και ίσως δεν γνωρίζουν και σε ποιες υπηρεσίες πρέπει να αποτανθούν .

Κρίμα
Καληνύχτα σας

Μοιραστείτε την είδηση