Αρναούτολγου: «Έρχονται σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας, βροχές & καταιγίδες»

Με μπόρες, καταιγίδες και σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας θα «κυλήσει» ο καιρός της εβδομάδας. Είναι ενδεικτικό ότι ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, έκανε λόγο για μια «εβδομάδα με ιδιαίτερο καιρικό ενδιαφέρον».

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το πρωί της Τρίτης θα έχουμε ηλιοφάνεια αλλά και ομίχλες στα δυτικά της χώρας, στην αν. Κρήτη και τις νότιες Κυκλάδες.

Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός αλλάζει σε Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα έχουν «Φθινοπωρινή αίσθηση» σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου.

Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει και η ξαστεριά θα είναι σχεδόν παντού.

Στην Αττική αν και το πρωί θα έχουμε λιακάδα, στα ορεινά ίσως θα έχουμε μπόρες στα βόρεια και ανατολικά της περιφέρειας. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης ήλιο το πρωί, αλλά στις ορεινές περιοχές θα συννεφιάσει από το μεσημέρι και μετά και θα έχουμε φαινόμενα. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Την Τετάρτη και συγκεκριμένα από το απόγευμα στη Βόρεια Ελλάδα και στα ΒΑ θα έχουμε μπόρες και χαλάζι και σταδιακά ο καιρός θα χαλάσει στην υπόλοιπη κεντρική χώρα.

Την Πέμπτη φαινόμενα θα έχουμε από τη Θεσσαλία μέχρι και τα βορειότερα τμήματα της χώρας. Την ίδια μέρα θα αυξηθούν και οι βοριάδες και θα πνέουν έως και 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Παρασκευή δεν αποκλείονται επίσης φαινόμενα στην ανατολική χώρα και στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Οι θερμοκρασίες την Τετάρτη αναμένονται στους 31-32 βαθμούς και την Πέμπτη θα πέσει μέχρι και 10 βαθμούς και θα κυμανθεί από 21 έως 24 βαθμούς.

Την Παρασκευή 22 βαθμούς έως 26 αλλά στα νησιά 17 βαθμούς. Το Σάββατο τέλος θα έχουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 25270 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη