νέαπρωτοσέλιδο ΑΥγεία

Αιχμηρή ανακοίνωση με «βέλη» για το Υπουργείο Υγείας | Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του biskotto.gr (δείτε εδώ) για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων που προκάλεσε η είδηση της πιθανής αντικατάστασης του διευθυντή του νεφρολογικού Τμήματος, Ιωάννη Τζανάκη έρχεται να επιβεβαιώσει με μια αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του Ν. Χανίων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν πληροφορίες για πιθανή αντικατάσταση του διευθυντή του Νεφρολογικού τμήματος με υπουργική απόφαση, η οποία ωστόσο δεν έχει δημοσιευθεί έως τώρα. Η διεύθυνση του Νεφρολογικού Τμήματος αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ δύο συναδέλφων διευθυντών ΕΣΥ.

Αποτελεί πάγια αρχή της ΕΓΕΣΥΧ η αποφυγή σχολιασμών ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και διαδόσεων, καθώς και η διαμεσολάβηση σε δικαστικές διαμάχες μεταξύ συναδέλφων.

Θεωρούμε καθήκον του Συλλόγου να σέβεται τις διαδικασίες και τις αποφάσεις της δικαστικής Αρχής παρόλο που μερικές φορές η Δικαιοσύνη φαντάζει “τυφλή” (χαρακτηριστικό που στην αρχαιότητα τόνιζε την αμεροληψία της)!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η φημολογία περί της ωμής παρέμβασης του Υπουργείου Υγείας στην εσωτερική λειτουργία του Νεφρολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων με υπουργική απόφαση, η οποία ορίζει πραξικοπηματικά διευθυντή μόλις 24 ώρες πριν την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, δεν ευσταθεί.

Μια τέτοια παρέμβαση θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία οποιουδήποτε νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας.

Η ιεραρχία και η κατανομή αρμοδιοτήτων σε ένα δημόσιο νοσοκομείο διέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό του νοσοκομείου, σύμφωνα με την κείμενη κρατική νομοθεσία.

Κανένας δημόσιος λειτουργός, ακόμη και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, δεν έχει το δικαίωμα του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” παρακάμπτοντας την ίδια τη δικαστική εξουσία. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρει όλους ενωμένους απέναντί του».

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr