Κρήτηνέα

Στο έλεος του Ηφαιστίωνα που σφυροκοπά την Κρήτη | κατάσταση έκτακτης ανάγκης (photos)

Ανυπολόγιστες καταστροφές και ανοιχτές πληγές μετρά η Δυτική Κρήτη, σε βορρά και νότο, μετά το πέρασμα του «Ηφαιστίωνα».

Διαλυμένη αγροτική και δημοτική οδοποιία, κατολισθήσεις, ξεριζωμένα δέντρα, πλημμύρες, ζώα πνιγμένα και κατεστραμμένες καλλιέργειες είναι μεταξύ άλλων τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία που πλήττει την Κίσαμο τις τελευταίες ώρες.

Αναλυτικότερα

Όλο το παραλιακό μέτωπο από Νωπήγια έως Φαλάσαρνα, έχει αλλοιωθεί λόγω των ισχυρών ανέμων και των έντονων βροχοπτώσεων. Φερτά υλικά, ξύλα και πέτρες κάνουν τη διέλευση για κάποια οχήματα δύσκολη έως ακατόρθωτη.

Βιγλιά

Κορφαλώνας

Παραλία τελωνείου

Οι Επαρχιακοί δρόμοι Σφηνάρι – Κάμπος, Κάμπος – Κεραμωτή και προς Μελισσιά, είναι κλειστοί, ενώ και κάποιοι Δημοτικοί δρόμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα λόγω κατολισθήσεων.
Τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται από νωρίς το πρωί, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καθαρίσουν τα σημεία που έχουν υποστεί ζημιές.

Ξημερώματα Δευτέρας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου «σήμανε συναγερμός» καθώς τα ορμητικά νερά της βροχής, «έπνιξαν» το σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στα Φαλάσαρνα. (Δείτε εδώ)

Κομμένος στα δύο είναι και ο δρόμος από την Παχιά Άμμο προς το λιμάνι των Φαλασάρνων ενώ σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες λόγω των θυελλωδών ανέμων και του μεγάλου όγκου βροχής.

O παραλιακός δρόμος στα Βιγλιά, υπέστη σοβαρές ζημιές και η «σύνδεση» με το χωριό Καλυβιανή από συγκεκριμένο σημείο, είναι πλέον αδύνατη.

Στον Τυφλό Ποταμό βρέθηκε ένας ευκάλυπτος που ξεριζώθηκε, προκαλώντας τον φόβο για επερχόμενη πλημμύρα, καθώς εμπόδιζε την ομαλή διέλευση των υδάτων.

Ο δρόμος από Σάσαλο προς Μυλωνές έκλεισε λόγω δέντρου που έπεσε και εμπόδιζε την κυκλοφορία κάθε οχήματος.

Από χθες το βράδυ, η κατάσταση στον ΒΟΑΚ κρίνεται επικίνδυνη, με πέτρες και βράχους να πέφτουν στο δρόμο και τα μηχανήματα να σπεύδουν να καθαρίσουν τα σημεία, για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων. (Δείτε εδώ)
Στα Νωπήγεια ένας τεράστιος βράχος κατέπεσε ξανά στο οδόστρωμα (δείτε εδώ)
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής ζήτησε από τους οδηγούς να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, καθώς όπως είπε με έμφαση «ο δρόμος είναι μαύρο χάλι». (δείτε εδώ)

Η ακεραιότητα όσων μετακινούνται κρίνεται απολύτως επισφαλής και ο κρατικός μηχανισμός έχει θέσει τους Δήμους σε έκτακτη ανάγκη μέχρις ότου υπάρξει ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, όπως είπε στο biskotto.gr: «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα. Από χθες το βράδυ μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να παραμένουν ανοιχτοί οι δρόμοι και να μην έχουν πρόβλημα οι πολίτες. Ευχαριστώ τους αντιδημάρχους και όσους εργάζονται σκληρά για να είμαστε όλοι ασφαλείς».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr