Συνάντηση με τον πρόεδρο της AEGEAN για τον τουρισμό | Δημαρχείο Χανίων

Τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN, Βασιλάκη Eυτύχιο, συνοδευόμενο από στελέχη της εταιρείας του, υποδέχθηκε στις 05/06/2020, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον τουρισμό.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν, έπειτα από σχετική πρόσκληση της εταιρείας AEGEAN, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής, συνοδευόμενος από τον κ. Κώτσογλου, εντεταλμένο σύμβουλο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Φραγκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιαννακάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Βαρδάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Αλόγλου και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, κ. Χαζιράκης.

Από την εταιρεία AEGEAN παρόντες ήταν η κα. Μαρίνα Σπυριδάκη, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, ο κ. Κώστας Ταρνατώρος, διευθυντής Ναυλωμένων Πτήσεων και ο κ. Πάρις Επιτροπάκης, διευθυντής Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδος και Νησιών Αιγαίου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων και συγκεκριμένα, η κα. Αθηνά Χανιωτάκη, αντιπρόεδρος και ο κ. Κατάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

«Η συνάντηση αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία από το σύνολο της κοινωνίας για την πορεία που μπορεί να έχει ο τουρισμός και ποιο κομμάτι του τουρισμού μπορούμε να διασώσουμε. Η παρουσία σας εδώ, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, γιατί θέλουμε να δούμε ποιοι είναι οι δικοί σας σχεδιασμοί και ποιες είναι οι δικές σας δυνατότητες σε αυτό το εξαιρετικά περιοριστικό περιβάλλον.» δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε κάποιες πάγιες διεκδικήσεις που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μπορούν να τονώσουν και να δώσουν μια ανάσα στον κόσμο.»

Η επέκταση των δρομολογίων για την Αθήνα στο βαθμό που επιτρέπεται, η αποκατάσταση τακτικών δρομολογίων με την Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα τακτικών πτήσεων με προορισμούς από το εξωτερικό, πέρα από πτήσεις τσάρτερ, που θα παρέχουν την ευελιξία σε πιθανούς επισκέπτες, η πτώση των τιμών των εισιτηρίων και η επαναφορά του σταθμού βάσης που υπήρχε στο παρελθόν στο αεροδρόμιο Χανίων, ήταν οι διεκδικήσεις που έθεσε ο Δήμαρχος Χανίων στον πρόεδρο της AEGEAN, κ. Βασιλάκη.

Ο πρόεδρος της AEGEAN, κ. Βασιλάκης από την μεριά του τόνισε την ανάγκη για συνεχή επαφή των φορέων μεταξύ τους, λέγοντας πως: «Ο πήχης για τον τουρισμό ξεκινάει από το μηδέν, γιατί μέχρι τώρα δεν είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε τις κρατήσεις εκείνες οι οποίες θα έστηναν το τουριστικό μας προϊόν. Παραμένουμε εξαρτημένοι από τις αποφάσεις κάποιων χωρών για το πως θα κινηθούν για τους πολίτες τους, εδώ για τα Χανιά, οι περιορισμοί που έχουν βάλει οι σκανδιναβικές χώρες έχουν πολύ βαριά επίπτωση. Για αυτό το λόγο συζητήσαμε σήμερα με τον Δήμαρχο Χανίων, για τις διεξόδους που μπορούμε να βρούμε σε κάποιες άλλες αγορές. Χρειάζεται ευρηματικότητα, θα κοιτάξουμε τις αγορές της Ρουμανίας, του Ισραήλ και της Κύπρου. Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τεράστια νούμερα φέτος, έχει όμως σημασία ότι κάνουμε να γίνει με καλή συνεννόηση ώστε η προσπάθεια να γίνει με σωστή επένδυση και σωστό αποτέλεσμα αλλά και να χτίσουμε για την επόμενη χρονιά.»

«Δυστυχώς όλοι θα έχουν απώλειες, φέτος και η προσπάθεια η οποία γίνεται είναι αυτές να καταμεριστούν αναλογικά. Θέλουμε να σωθεί ένα μέρος της χρόνιας, με ασφάλεια πρώτα από όλα. Σε κάτι που συμφωνήσαμε όλοι μαζί σήμερα, είναι να σωθεί το καλό όνομα της Κρήτης ως προορισμός. Κάτι που συζητήσαμε στην σημερινή μας συνάντηση είναι πως θα γίνει όλοι μαζί με συνεργασία να πετύχουμε και στην φετινή δύσκολη περίοδο, αλλά και στο μέλλον.» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Καλογερής.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων επισήμανε πως: «Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι μέσα από αυτή την συνάντηση με τον πρόεδρο της AEGEAN, τον κ. Βασιλάκη, τα πρώτα αιτήματα που καταθέσαμε σε σχέση με νέους προορισμούς, όπως και ο ίδιος ανέφερε, η Ρουμανία, το Ισραήλ και η Κύπρος, είχαν μια θετική πρώτη ανταπόκριση, καταδεικνύοντας έτσι ότι οι συναντήσεις και οι διαβουλεύσεις εν μέσω κρίσης κορωνοϊού, φέρνουν απτά αποτελέσματα για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και επαληθεύοντας στην πράξη πως ασκούμε ενεργή πολιτική.

Έχουμε προβεί ως Δήμος στις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουμε να υποδεχθούμε κόσμο στα Χανιά, με την γνωστή μας φιλοξενία αλλά διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα την λειτουργικότητα, την αισθητική  και την προσβασιμότητα της πόλη μας.»

Μοιραστείτε την είδηση