«Οι κρατήσεις για την υψηλή σεζόν δεν είναι τόσο ανησυχητικές προς το παρόν» | πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης

Ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, μίλησε για τους οικονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν από την εξάπλωση του κορωνοϊού και συγκεκριμένα τις επιπτώσεις στον τουρισμό, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες για τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της Κρήτης, καθώς έχει σημειωθεί συντριπτική ανάσχεση της ροής των κρατήσεων», δήλωσε ο κ. Βλατάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ήδη αρχίσει και οι ακυρώσεις για τη σεζόν, ενώ έως τώρα είχαμε μόνο για τους 2 πρώτους μήνες, ενώ ανέφερε ότι και οι ομάδες swingers που συνηθίζουν να επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο τον Μάιο, ακύρωσαν την επίσκεψή τους.

Το αισιόδοξο στην υπόθεση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Βλατάκη, είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ακυρωθεί τα τσάρτερ. «Οι κρατήσεις για την υψηλή σεζόν δεν είναι τόσο ανησυχητικές προς το παρόν», δήλωσε ο Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων.

Ωστόσο, σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, «θα γίνει ‘χείμαρρος’».

Επίσης, ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης υποστήριξε πως «αν μπορέσουμε και ξεφύγουμε ελαφρά από αυτόν τον εφιάλτη θα έχουμε έκρηξη των κρατήσεων στη συνέχεια», ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες της χώρας να ακολουθήσουν πιστά και ευλαβικά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.


Μοιραστείτε την είδηση