«Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει και αυτό το τονίζουμε κατηγορηματικά» | Χ. Θεοχάρης

O υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει παρά την κρίση του κορωνοϊού. 

«Ο ελληνικός τουρισμός θα αντέξει και αυτό το τονίζουμε κατηγορηματικά, γιατί δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες, το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ίδιο. Αυτό που έχει αλλάξει είναι φυσικά, ο φόβος που επικρατεί και το γεγονός ότι κάθε χώρα παίρνει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει αυτήν την πανδημία» επισήμανε ο κ. Θεοχάρης.

O υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι «αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ο χρόνος. Με το πιο θετικό σενάριο θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τις απώλειες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ με το πιο αρνητικό-αν δηλαδή αυτό διαρκέσει μέσα στο καλοκαίρι-, η φετινή χρονιά θα είναι χαμένη».

Σχετικά με το αν θα προχωρήσουν επιτάξεις ξενοδοχείων για ανθρώπους που μπορεί να έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, απάντησε ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται σε αυτή την δυνατότητα που έχει το κράτος.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε έναν άτυπο πόλεμο και παλεύουμε με μια νόσο που είναι δύσκολη στην αντιμετώπιση της και έχουμε κάθε βέλος στη φαρέτρα», κατέληξε λέγοντας ο κ. Θεοχάρης.

Μοιραστείτε την είδηση