Κρήτη | 5η Ημέρα Καριέρας για ξενοδοχειακές μονάδες
Με στόχο να απαντήσει έμπρακτα στις αυξανόμενες ανάγκες στελέχωσης του τουριστικού κλάδου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων ανοίγει τον κύκλο των δράσεών του για το 2026, διοργανώνοντας την 5η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας στις Ξενοδοχειακές Μονάδες της Κρήτης.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο σταθμούς: στις 21 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel (10:00 – 17:00) και στις 23 Ιανουαρίου στα Χανιά, στο ξενοδοχείο Akali Hotel (10:00 – 16:00).

Η Ημέρα Καριέρας έχει πλέον εδραιωθεί ως ένας ουσιαστικός θεσμός για την αγορά εργασίας της φιλοξενίας στην Κρήτη, δημιουργώντας έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό που αναζητά επαγγελματικές ευκαιρίες στον κλάδο. Στο επίκεντρο βρίσκονται τόσο έμπειρα στελέχη όσο και νέοι εργαζόμενοι που επιθυμούν να εισέλθουν δυναμικά στον χώρο του τουρισμού.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στους σπουδαστές των τουριστικών σχολών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με διευθυντές και ανώτερα στελέχη ξενοδοχείων, αποκτώντας σαφή εικόνα για τις πραγματικές απαιτήσεις του επαγγέλματος, τις δυνατότητες εξέλιξης και τις προοπτικές σταδιοδρομίας που προσφέρει ο ξενοδοχειακός κλάδος στην Κρήτη.
Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και αποτυπώνει τη στρατηγική επιλογή του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων να επενδύσει συστηματικά στον ανθρώπινο παράγοντα. Σε μια συγκυρία όπου η εξεύρεση προσωπικού αποτελεί κρίσιμο ζητούμενο για τη βιωσιμότητα και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, η συνέχιση και ενίσχυση του θεσμού στέλνει σαφές μήνυμα: το μέλλον της φιλοξενίας στην Κρήτη περνά μέσα από τους ανθρώπους της.

