Μείωση 59% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια | Ελλάδα

Μείωση κατά 59% σημείωσε η συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού-εξωτερικού) τον μήνα Μάρτιο σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», και Ηρακλείου, σύμφωνα με την ΥΠΑ, καταγράφουν τη μεγαλύτερη μείωση επιβατικής κίνησης Μαρτίου 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Όπως αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία, οι περιορισμοί μετακινήσεων επιβατών που έχουν επιβληθεί στην Ευρώπη και την Ελλάδα έχουν σαν αποτέλεσμα την μεγάλη μείωση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας. Τον Απρίλιο, η μείωση της κίνησης θα επιδεινωθεί περαιτέρω και ίσως καταρρίψει τα χειρότερα επίπεδα όλων των εποχών, όχι μόνα στα ελληνικά αεροδρόμια αλλά σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ, σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2020, προκύπτει πως ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 5,4 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας πτώση 19,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 όπου είχαν διακινηθεί 6,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, ανήλθαν στις 58.712 (από τις οποίες 33.405 εσωτερικού και 25.307 εξωτερικού) παρουσιάζοντας πτώση 10,3 %, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 65.437 πτήσεις.

Μοιραστείτε την είδηση