Διαδικτυακά τα μαθήματα στο Cambridge μέχρι το καλοκαίρι του 2021 | Βρετανία

Μία απόφαση που ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλα πανεπιστήμια στη Βρετανία έλαβε το Πανεπιστήμιο Cambridge.

Συγκεκριμένα, το Cambridge αποφάσισε πως τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα γίνονται μόνο μέσω ίντερνετ λόγω του κορωνοϊού.

Το πανεπιστήμιο, που έκλεισε τον Μάρτιο όταν η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε lockdown με στόχο τον περιορισμό της covid-19, εξήγησε ότι όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω διαδικτύου ως το καλοκαίρι του 2021, αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια να γίνουν με φυσική παρουσία, εφόσον πρόκειται για μικρές ομάδες φοιτητών. “Με δεδομένο ότι είναι πιθανό τα μέτρα κοινωνικής απόστασης να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται, το πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι δεν θα γίνουν διαλέξεις με φυσική παρουσία φοιτητών το επόμενο ακαδημαϊκό έτος”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Πρόσθεσε όμως ότι η απόφαση ενδέχεται να αναθεωρηθεί βάσει των επίσημων οδηγιών για την αντιμετώπιση του ιού.

Το Cambridge για τον κορωνοϊό

“Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές (…) αναφορικά με τις παγκόσμιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία”, επεσήμανε ο αντιπρύτανης του Κέμπριτζ Στίβεν Τουπ. “Η ακαδημαϊκή ζωή εδώ, όπως και παντού, θα πρέπει να προσαρμοστεί”. Εκπρόσωπος των βρετανικών πανεπιστημίων εξήγησε ότι μέχρι στιγμής μόνο το Κέμπριτζ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του για διαδικτυακές διαλέξεις όλη την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Το πανεπιστήμιο της πολιτείας της Καλιφόρνιας ήταν το πρώτο στις ΗΠΑ που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα τη μεταφορά όλων των διαλέξεων του χειμερινού εξαμήνου στο ίντερνετ. Ο υπουργός Πανεπιστημίων της Βρετανίας είχε επισημάνει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα πανεπιστήμια θα μπορούν να χρεώνουν το πλήρες ποσό των διδάκτρων 9.250 λίρες εφόσον τηρούν υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης στα διαδικτυακά μαθήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Μοιραστείτε την είδηση