Στους δρόμους οι μουσικοί των Χανίων | απεργία και κινητοποιήσεις

Τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που κήρυξε στο Θέαμα – Ακρόαμα η Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος, την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Μάλιστα, την Πέμπτη 2/2/2023, στις 10.30 π.μ., στην Περιφέρεια Χανίων, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή κινητοποίηση.

«Κλιμακώνουμε τις διεκδικήσεις μας για μια εκπαίδευση που μας αξίζει αλλά και για όρους αμοιβής και εργασίας που να μας επιτρέπουν να ζούμε από την εξάσκηση της Τέχνης μας κι όχι να την έχουμε σαν πάρεργο», σημειώνει το Παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Και προσθέτει: «Απεργώντας διεκδικούμε:

• Άμεση κατάργηση του Π.Δ. 85/22. Καμία σκέψη για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στο επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

• Συγκρότηση Δημόσιων και Δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των Μουσικών, των Ηθοποιών, των Χορευτών, των Σκηνοθετών.

• Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών όπως και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο. Ανάπτυξη συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης από τα σχολικά χρόνια ως και το Πανεπιστήμιο.

• Αντιστοίχιση παλαιότερων Τίτλων σπουδών με ευθύνη των Πανεπιστημίων και του ΥΠΑΙΘ.

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους: Λυρική, Ωδεία, τηλεόραση, συναυλίες, στούντιο, εστίαση».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 25270 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη