νέαπρωτοσέλιδο ΓΤέχνες & Πολιτισμός

Προβολή ομιλίας Ειρηναίου Γαλανάκη | «Η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» – αύριο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 107 ετών από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» παρουσιάζει στο κανάλι του στο YouTube μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του μεγάλου ιεράρχη Ειρηναίου Γαλανάκη. Ο αείμνηστος μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου και πρώτος πρόεδρος του Ιδρύματος ήταν ο ομιλητής στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την 1η Δεκεμβρίου 2004 στην εκδήλωση την οποία είχε διοργανώσει το Ίδρυμα.  

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Ειρηναίου Γαλανάκη, προβάλλεται από το αρχείο του Ιδρύματος σύντομο κινηματογραφικό υλικό από την επίσημη τελετή με την οποία επισφραγίστηκε η ένωση την 1η Δεκεμβρίου 1913 στον Φιρκά, όπου διακρίνονται ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α΄, ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος και οι εμβληματικοί αγωνιστές της κρητικής ελευθερίας Χατζημιχάλης Γιάνναρης και Αναγνώστης Μάντακας.  

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube απότην Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 (και στο εξής) στη διεύθυνση https://youtu.be/1CtvJAwkUsI

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr