ΣΥΡΙΖΑ | στήριξη στους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων που τέθηκαν σε αναστολή

Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων, που έχουν τεθεί σε τρίμηνη αναστολή καθηκόντων, λόγω άρνησης εμβολιασμού, εξέδωσε η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλώντας την Δημοτική Αρχή να μην κρατήσει τους μισθούς τους, οδηγώντας τους σε ανεργία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σε αναστολή καθηκόντων για τρεις μήνες έχουν τεθεί εργαζόμενοι του Δήμου Χανίων, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, ενώ υπηρετούν σε Υπηρεσίες στις οποίες έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες.

Ο εμβολιασμός συνιστά πολύτιμο επιστημονικό εργαλείο προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες για την υγεία και πιθανώς μοιραίες επιπλοκές του κορωνοϊού. Αποτελεί παράλληλα, πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και μέσο στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το οποίο δεν ενίσχυσε η κυβέρνηση της ΝΔ λόγω των γνωστών νεοφιλελεύθερων εμμονών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει εξαιτίας του εμβολιασμού να εφαρμόζουμε αυταρχικές πρακτικές και να καλλιεργούμε τον κοινωνικό διχασμό, καθώς έτσι απομακρυνόμαστε αντί να πλησιάζουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα: τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Με βάση τα παραπάνω, η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τη Δημοτική Αρχή (με τη συναίνεση και του Δημοτικού Συμβουλίου), να μην οδηγήσει σε απώλεια μισθού, ανεργία και ανέχεια τους ίδιους τους εργαζόμενους του Δήμου. Η προηγούμενη διαδικασία με αντίστοιχο αποτέλεσμα για υπαλλήλους του Δήμου Χανίων υλοποιήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013, στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, κατά την περίοδο των μνημονίων. Τότε, ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επανέφερε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους στη θέση τους, αποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη.

Με δεδομένο ότι η Δημοτική Αρχή έχει τη δυνατότητα να βρει λύσεις στο ζήτημα (για παράδειγμα, με μετακίνηση των συγκεκριμένων εργαζόμενων σε Υπηρεσίες με μηδενικό κίνδυνο μετάδοσης του ιού), την καλούμε να μην τους στερήσει τον μισθό, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας που η κοινωνία δοκιμάζεται ποικιλότροπα (και οικονομικά), απολύοντας και τελικά, εξαθλιώνοντάς τους.

Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους εργαζόμενους που πλήττονται από μια αυταρχική, διχαστική και αναποτελεσματική πολιτική είναι αυτονόητη. Παρακινούμε και τα εργατικά σωματεία και τις ομοσπονδίες να πράξουν το ίδιο, χωρίς καθυστερήσεις και περιστροφές.»

Μοιραστείτε την είδηση