Πολιτικήνέαπρωτοσέλιδο Β

Στη Δ.Ε. Ιναχωρίου ο Παρτσαλάκης | SOS πολιτών για το Ελαφονήσι

Τη Δ.Ε Ιναχωρίου επισκέφτηκε το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουνίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου Αντώνης Παρτσαλάκης, όπου συνομίλησε με πολίτες της περιοχής, σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η διαχείριση του Ελαφονησίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, σχετικά με την τρέχουσα διαχείριση της διάσημης παραλίας, για την οποία έκαναν αναφορά σε «προχειρότητες» και επικίνδυνες πρακτικές.

Ο κ. Παρτσαλάκης από την πλευρά του τάχθηκε υπέρ της προστασίας της εν λόγω περιοχής, με στοχευμένες κινήσεις, έργο ουσίας, ελεγχόμενη ροή επισκεπτών και διαφάνεια σε ότι αφορά τα έσοδα.

Επιπλέον, παρουσίασε ένα γενικό πλάνο το οποίο θα υλοποιηθεί σε περίπτωση εκλογής του, σημειώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για:

  • Καθημερινή λειτουργία ΚΕΠ, προς εξυπηρέτηση των χωριών της Τοπικής Ενόητας.

Δημιουργία οργανισμού βιώσιμης ανάπτυξης με οικολογικές και πολιτιστικές δράσεις, που θα έχει πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με τις παρακάτω δράσεις:

  • Συμβουλευτικές πρακτικές, για τις καλλιέργειες της περιοχής, σε συνεργασία με κρατικά κυβερνητικά κέντρα, ώστε να υπάρχει πρόληψη για τις ασθένειες που εμφανίζονται.
  • Καταγραφή βοτάνων, αρωματικών φυτών και δέντρων της περιοχής,καθώς και των περιοχών Natura.
  • Ενέργειες προστασίας αυτών εφόσον κριθεί απαραίτητο και δημιουργία τράπεζας σπόρων, για τις κατηγορίες που τελούν προς εξαφάνιση.
  • Βελτίωση υπάρχοντων μονοπατιών και ανάδειξη νέων, καθώς ολόκληρη η επαρχία Κισάμου, προσφέρεται για πεζοπορικό τουρισμό, ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα την διαμονή των επισκεπτών και όχι την επίσκεψη λίγων ωρών.

Δημιουργία 3 σημείων ενημέρωσης (κιόσκια), σε:

  • Τοπόλια (προς πληροφόρηση περαστικών και ανάδειξη της εναλλακτικής διαδρομής ΤΟΠΟΛΙΑ-ΚΑΤΣΟΜΑΤΑΔΟ-ΣΗΡΑΓΓΑ).
  • Έλος (πληροφορηση, ενίσχυση επιχειρήσεων και ανάδειξη πολιτιστικού πλούτου)
  • Κεφάλι (επιστροφή επισκεπτών από την παραλία του Ελαφονησίου, ενημέρωση για εναλλακτική διαδρομή και άλλες παραλίες, με σκοπό την αύξηση ροής και στα υπόλοιπα χωριά. Καταγραφή εντυπώσεων για την διαχείριση της διάσημης παραλίας και κουτί παραπόνων).

<<Οι ανωτέρω δράσεις, δύναται να εμπλουτιστούν, προκειμένου να δοθεί στους επισκέπτες ολοκληρωμένη εμπειρία από όσα προσφέρει η περιοχή>>, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση σε ευχάριστο κλίμα

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr