Πολιτικήνέαπρωτοσέλιδο Γ

ΚΝΕ: «τραυματισμός παιδιού στο κολυμβητήριο Χανίων, απαιτούμε απαντήσεις»

Λόγο για τραυματισμό παιδιού κατά τη διάρκεια γυμναστικής στο κολυμβητήριο Χανίων, κάνει η ΚΝΕ μέσα από ανακοίνωση στην οποία περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις εν λόγω αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εξέδωσε η ΚΝΕ Χανίων:

«Τα Τομεακά Συμβούλια της ΚΝΕ καταγγέλλουν στην νεολαία και στον χανιώτικο λαό την κατάσταση που έχει περιέλθει το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο τραυματισμός παιδιού, που παραλίγο να χάσει το μάτι του, αφού αποκολλήθηκε από το ταβάνι ιμάντας με τον οποίο έκανε γυμναστική. Αποτελεί πρόκληση για την νεολαία και για τον λαό του Νομού, τους αθλούμενους του κολυμβητηρίου και τις οικογένειες τους, ότι εν έτει 2023 τραυματίζονται αθλούμενοι από κακά συντηρημένες υποδομές. Η κατάσταση που βρίσκεται το κολυμβητήριο των Χανίων είναι γνωστή σε όλους τους αρμόδιους παράγοντες εδώ και χρόνια. Λειτουργεί με πενιχρή κρατική χρηματοδότηση που δεν επαρκεί για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αλλά και για την κάλυψη ολοένα και διευρυνόμενων αναγκών. Το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα είναι το μόνο κολυμβητήριο που λειτουργεί στον Νομό. Παρά τις εξαγγελίες για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, τη συντήρηση του υπάρχοντος, οι αθλητές, η νεολαία και ο λαός του Νομού ακούνε όλα αυτά τα χρόνια μόνο υποσχέσεις. Το αποτέλεσμα είναι να κλείνουν πισίνες το χειμώνα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, να μη χρηματοδοτούνται τα ερασιτεχνικά σωματεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην υπάρχει το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες.

Η καθημερινότητα της νεολαίας στους χώρους άθλησης, στα σχολεία, πανεπιστήμια και στους χώρους δουλειάς μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Η λύση βρίσκεται στο δυνάμωμα του ΚΚΕ, που είναι η μόνη φωνή μέσα στη Βουλή που μεταφέρει τις ανάγκες του λαού, δε συμβιβάζεται σε λογικές των μειωμένων απαιτήσεων, στη λογική ότι το ΄΄κράτος΄΄ δεν έχει. Η αλήθεια είναι ότι η οικονομία ΄΄αντέχει΄΄ και το ΄΄κράτος΄΄ έχει δις ευρώ, όταν είναι να χρηματοδοτηθούν με κρατικό ζεστό χρήμα οι ανάγκες των ξενοδόχων, εφοπλιστών βιομηχάνων. Τα δημοσιονομικά περιθώρια εμφανίζονται όταν είναι να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Αυτήν την πολιτική εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές, την νεολαία του Νομού, τους αθλούμενους στο κολυμβητήριο και τους γονείς τους, να αγωνιστούν οργανωμένα, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση και η κάλυψη των αναγκών των αθλητών. Γιατί όπως έχει αποδειχτεί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Απαιτούμε άμεσα να δοθούν επίσημες απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον τραυματισμό του παιδιού. Να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι ανάγκες του κολυμβητηρίου από τον κρατικό προϋπολογισμό!»

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr