Πολιτικήνέαπρωτοσέλιδο Α

Ήρθαν, είδαν και απήλθαν | αναβλήθηκε εν μέσω έντασης το Δ.Σ Κισάμου

Ένταση και αντεγκλήσεις προκάλεσε – εκτός της αιθούσης καθότι η συνεδρίαση αναβλήθηκε – η απόφαση της μείζονος αντιπολίτευσης, να μη συμμετάσχει στη διαδικασία, επικαλούμενη την ελλιπή προσέλευση των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας.

«Είχαμε προειδοποιήσει τον Δήμαρχο του οποίου η συμπεριφορά τα προηγούμενα 3,5 χρόνια ήταν απαράδεκτη. Ο κ. Μυλωνάκης οφείλει να αναλογιστεί τη στάση του στα καίρια ζητήματα που θέταμε και κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού. Θυμηθείτε ότι 3 δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια αναβλήθηκαν εξαιτίας της εμμονής του Δημάρχου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι που βγήκε η εγκύκλιος του Υπουργείου και τους έδινε τη δυνατότητα να συνεδριάζουν με 14 άτομα. Αρνήθηκαν και τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε να ενημερώνονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι πολίτες, ενώ για 1,5 χρόνο η Δημοτική Αρχή αρνούνταν να δώσει τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους στα μέσα ενημέρωσης. Το ποτήρι ξεχείλισε για την παράταξή μας και ομόφωνα αποφασίσαμε ότι από εδώ και στο εξής δε θα συμμετέχουμε στα Δημοτικά Συμβούλια αν δεν έχει τη νόμιμη απαρτία η Δημοτική Αρχή, όπως έχει την ευθύνη», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρής Σταθάκης.

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η απάντηση του Δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη: «δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο σε Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώ ότι πρόκειται για γελοιότητες οι οποίες δεν αποσκοπούν πουθενά και μειώνουν την ουσία της διαδικασίας. Φανταστείτε σε Δήμους όπου η Διοικούσα Αρχή είναι και μειοψηφία, κάθε πότε θα γινόταν συνεδρίαση με αυτή τη τακτική. Οι σύμβουλοι της παράταξής μας απουσίαζαν δικαιολογημένα, άλλος λόγω πένθους, άλλος λόγω σοβαρού κωλύματος. Είναι καλό να δει ο κόσμος τη συμπεριφορά της μείζονος αντιπολίτευσης σε θέματα ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή μας, όπου πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για τα επόμενα χρόνια.»

Ακολούθως τοποθετήθηκε για το θέμα και ο κύριος Γιώργος Φραγκιουδάκης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης: «δεν μπορώ να πω αν έχει κάποιος δίκιο ή άδικο, εμείς όλοι όσοι έχουμε εκλεγεί είμαστε εδώ για να προασπίζουμε τα συμφέροντα των πολιτών. Η μείζονα αντιπολίτευση έχει το δίκιο της έτσι όπως βλέπει τα πράγματα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα έπρεπε να είναι εδώ διότι επρόκειτο να συζητήσουμε σοβαρά θέματα. Από εκεί και μετά για ότι κάνει ο καθένας, θα λογοδοτήσει αύριο – μεθαύριο στις Δημοτικές εκλογές».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr