Γ. Κεφαλογιάννης: «Εργαλείο για όλη την Κρήτη το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι»

Ως ένα έργο, που θα μετατραπεί σε εργαλείο ανάπτυξης για όλη την Κρήτη περιέγραψε το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου ο υφυπουργός υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι «η Κρήτη πρόκειται να αναπτύξει καθολικά τον τουρισμό και τις ανάγκες της συνολικά, με τον υπό κατασκευή νέο διεθνή αερολιμένα προσφέροντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την κατασκευή του όσο και μεταγενέστερα κατά τη λειτουργία του».

Στην σύμβαση παραχώρησης περιλαμβάνονται και οι οδικές συνδέσεις με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης στην περιοχή της Χερσονήσου και νότια, μέχρι και τον άξονα Ηράκλειο – Αρκαλοχώρι – Βιάννος. Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο αρμόδιος υφυπουργός από τη σημερινή θεμελίωση του νέου αερολιμένα στο Καστέλι Ηρακλείου:

«Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι είναι έργο ανάπτυξης για όλη την Κρήτη και ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα. Με συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ξεπεράστηκε το εμπόδιο της χρηματοδότησης και έτσι το νησί μας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο που θα υποστηρίξει τον τουρισμό και θα καλύψει τις ανάγκες του τομέα των αεροπορικών μεταφορών στον 21ο αιώνα. Εκτός από την κατασκευή του αεροδρομίου, στη σύμβαση παραχώρησης περιλαμβάνονται και οδικές συνδέσεις του αεροδρομίου με τον Βόρειο Οδικό άξονα της Κρήτης στην περιοχή της Χερσονήσου και νότια, μέχρι τον άξονα Ηράκλειο – Αρκαλοχώρι – Βιάννος. Αισθανόμαστε περήφανοι που έχουμε την τύχη να βάζουμε τον θεμέλιο λίθο σε αυτό το έργο που θα απασχολήσει χιλιάδες ανθρώπους στο στάδιο της κατασκευής και πολλαπλάσιο αριθμό εργαζομένων κατά τη λειτουργία του. Τόσο η παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,όσο και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, καταδεικνύει τη σημασία που προσδίδει η σημερινή Κυβέρνηση στην ανάπτυξη της Κρήτης, θέτοντας παράλληλα, την υλοποίηση των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος ως προτεραιότητα».

Μοιραστείτε την είδηση