Φώφη Γεννηματά | το «αντίο» στη μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής

Με ανακοινώσεις για τη ζωή, το έργο και όσα πρόσφερε εν ζωή, αποχαιρετούν την Φώφη Γεννηματά, άνθρωποι της πολιτικής και της οικονομίας, μετά την είδηση του θανάτου της, έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Αναλυτικά:

Σταύρος ΑρναουτάκηςΠεριφερειάρχης Κρήτης

«Η Φώφη Γεννηματά σε όλη της ζωή ήταν αγωνίστρια. Συνεπής στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εργάστηκε με πάθος και δυναμισμό, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός της αφήνει μεγάλο κενό σε όλους. 

Προσωπικά, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, τα παιδιά και τους δικούς της ανθρώπους.

Η παρακαταθήκη της μεγάλη. Όσο ισχυρή ήταν και η παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας. Το τελευταίο της ταξίδι μας συγκλονίζει».

Νίκος Καλογερής – Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

«Με αισθήματα βαθιάς θλίψης αποχαιρετούμε την Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έφυγε σήμερα από τη ζωή έπειτα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Ελληνίδα Πολιτικός πέρασε από σημαντικές θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην αυτοδιοίκηση μέχρι την ανάληψη της θέσης της Προέδρου ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ.

Τιμώντας το όνομα του πατέρα της και πατώντας στα χνάρια του, άφησε το δικό της στίγμα στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώραςμας.

Θα την θυμόμαστε πάντα.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.»

Γιάννης Κουράκης – Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης

Έφυγε μια Αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής.

Η Φώφη Γεννηματά, της οποίας η αιφνίδια απώλεια μας συγκλονίζει, πορεύτηκε πάντα με ανθρωπιά, με ήθοςκαι με γενναιότητα. 

Έδινε πάντα δύσκολες μάχες με θάρρος και αξιοπρέπεια και μας ενέπνεε με την δύναμή και την αποφασιστικότητα της. 

Στην πολιτική η ενασχόληση της ήταν συνώνυμο της μαχητικότητας, της εντιμότητας και της υπερηφάνειας.

Η συμβολή της στην ενότητα του Κινήματος  και του  προοδευτικού χώρου υπήρξε καθοριστική.

Το κενό που αφήνει πίσω της είναι πράγματι οδυνηρό.

Η Φώφη Γεννηματά θα μείνει στις καρδιές των προοδευτικών ανθρώπων και θα φωτίζει πάντα το δρόμο και τη σκέψη μας.

Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγό της, τα παιδιά της και τους οικείους.

Παναγιώτης Σημανδηράκης – Δήμαρχος Χανίων

«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνησε όλους μας. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια νέα γυναίκα, η οποία με τους αγώνες της, τους προσωπικούς και τους πολιτικούς, διέγραψε μια πορεία ζωής, άξια θαυμασμού και σεβασμού.

Πέρα από σπουδαία πολιτικός, υπήρξε γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, που σήμερα φεύγοντας, αφήνει πίσω το αποτύπωμα του ήθους και της αγωνιστικότητας που τη χαρακτήριζε. Αφήνει επίσης μια σπουδαία παρακαταθήκη, κληροδότημα στα παιδιά της και σε όλους τους Έλληνες∙ τον επίμονο, δίκαιο και συνεπή αγώνα της για τη δημοκρατική παράταξη.

Και φεύγει σε μια ημέρα απόλυτα σημαδιακή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που κλήθηκε να δώσει με τη νόσο.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στα παιδιά, την οικογένεια και του οικείους της,τα ειλικρινά και θερμά μου συλλυπητήρια».

Βασίλης Διγαλάκης – βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

«Μεγάλη η θλίψη για την απροσδόκητη και τόσο πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Θαρραλέα γυναίκα, μαχόμενη πολιτικός με σημαντική διαδρομή, αξιοπρεπής άνθρωπος ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της. Την αποχαιρετούμε με πολλή συγκίνηση και μεγάλο σεβασμό. Εκφράζω από καρδιάς τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

ΕΟΤ

«Η Πρόεδρος Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Φραγκάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με θλίψη αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά, που με την παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας και τη μάχη που έδωσε για την υγεία της, δίδαξε πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.»

Αντώνης Ροκάκης – πρόεδρος ΕΒΕΧ

«Στην Επιχειρηματική Κοινότητα των Χανίων πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη θλίψη ότι σήμερα απεβίωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μια δυνατή και φωτεινή γυναίκα, άξια συνεχιστής της συναινετικής πολιτικής παράδοσης της οικογένειας Γεννηματά, η οποία με το χαμόγελό και την αγωνιστικότητά της έδωσε σε κοινοβουλευτικό και αυτοδιοίκητο επίπεδο τις δύο προηγούμενες δεκαετίες πολυδιάστατους αγώνες για την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκφράζει στους οικείους της Φώφης Γεννηματά τα θερμά συλλυπητήρια της Επιχειρηματικής Κοινότητας των Χανίων.»

Ευτύχης ΔαμιανάκηςΠρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Ήταν άδικος ο θάνατός της.

Σπουδαία γυναίκα, στοργική μητέρα, αφοσιωμένη σύζυγος και άξια πολιτικός.

Με την Φώφη Γεννηματά εκλεγήκαμε μαζί ,για πρώτη φορά βουλευτές,το 2000. Την γνώρισα από πολύ κοντά. Ήταν μια πολιτικός που υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Αξιοπρεπής, έντιμη και γενναία στη ζωή και στην πολιτική της διαδρομή.

Δεν είναι τυχαία η πρωτοφανής και αμέριστη στήριξη της από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τόσο κατά την φάση της επιδείνωσης της υγείας της, όσο και τώρα στο άγγελμα του θανάτου της.

Η καλοσύνη της και το πλατύ της χαμόγελο, θα την θυμίζουν πάντα.

Ήταν τιμή μου που ήσουν φίλη μου.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στον σύζυγό της και φίλο μου Ανδρέα όπως και στ’ αγαπημένα της παιδιά την Αιμιλία τον Γιώργο και την Κατερίνα.

Θα μας λείψεις…»

Δήμος Κισάμου

«Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Κισάμου εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά.

Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η κ. Γεννηματά  ξεχώρισε για το ήθος και την ευγένειά της ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές δοκιμασίες, όπως η πολυετής μάχη την οποία έδωσε με αξιοπρέπεια και θάρρος για την υγεία της.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.»

Δήμος Γαύδου

«Η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Γαύδου εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια δυναμική γυναίκα, μια έντιμη πολιτικός, μια μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής που έδωσε τους δικούς της ξεχωριστούς αγώνες. Θα λείψει το χαμόγελό της, το ήθος και η αξιοπρέπειά της, σημαντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της που την ξεχώριζαν στο πολιτικό γίγνεσθαι της σύγχρονης κοινοβουλευτικής ιστορίας της Ελλάδας.

Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.»

Μοιραστείτε την είδηση