Την αγωνία του για την αυριανή – προσωρινή στέγαση των μαθητών του ΕΠΑΛ Κισάμου αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για μερική και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε τα παιδιά να επανέλθουν στους κανονικούς πρωινούς σχολικούς ρυθμούς αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Κισάμου, ο διευθυντής του σχολείου, Νεκτάριος Ζουριδάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζουριδάκης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, προχώρησαν άμεσα σε διερεύνηση χώρων που μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά, αφού γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις έως ότου τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

Οι χώροι που προτάθηκαν είναι:

  • Σχολή κωφαλάλων για εργαστήρια (κομμωτικής, ηλεκτρολογίας, οικονομίας, μηχανολογίας) και αίθουσες διδασκαλίας (B και Γ τάξη). Με τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στον αύλειο χώρο ενδεχομένως να καλυφθεί και πλήρως η στέγαση του σχολείου στο συγκεκριμένο χώρο. Με το λύση αυτή θα μπορέσουμε να πορευθούμε και μέχρι την αποπεράτωση του νέου σχολικού κτηρίου.
  • Ενοριακό κέντρο Αγίου Αντωνίου για εργαστήρια και 3 ή 4 αίθουσες διδασκαλίαςμέσω συρόμενων διαχωριστικών.
  • Δημαρχείο Μυθήμνης (Α και Β τάξη).
  • 1ο Γυμνάσιο : 2 τάξεις (σε Χημείο και αίθουσα προβολών).

Επιπλέον, ο κ. Ζουριδάκης αναφέρθηκε και κατονόμασε συγκεκριμένα τους χώρους που μπορούν να τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες:

  • Οικόπεδο Δήμου απέναντι από Μαστοράκη στη λεωφόρο προς Πλάτανο (περίπου 5 στρέμματα).
  • Οικόπεδο Δήμου που προοριζόταν για κτίσιμο Γενικού Λυκείου.
  • Κτήρια Οινοποιείων Συνεταιρισμού Γραμβούσης.
  • Κτήριο Λαινάκη 3 στρεμμάτων με κτίσμα 600 τ.μ.. Διαθέτει παροχή τριφασικού ρεύματος και θέρμανση αλλά με ελενίτ που χρήζει αντικατάστασης. Με διαμόρφωση χώρων και τοποθέτηση μικρού αριθμού προκατασκευασμένων αιθουσών επιλύεται το πρόβλημα στέγασης. 
  • Κέντρο Πλευράκη Κωνσταντίνου κοντά στο 2ο Γυμνάσιο. Και εδώ με διαμόρφωση χώρων  και τοποθέτηση μικρού αριθμού προκατασκευασμένων αιθουσών μπορεί να δοθεί λύση.

Απογευματινή «αρρυθμία»

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στη συνάντηση που είχε με δεκάδες γονείς, ο κ. Ζουριδάκης τόνισε πως «εάν οι μαθητές δεν επιστρέψουν σε πρωινό ωράριο, θα προστεθούν επιπλέον προβλήματα, καθώς ήδη κάποιοι εκπαιδευτικοί έχουν εγκαταλείψει το σχολείο».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που απέστειλε προς το Δ.Σ Κισάμου αναφέρει:

«Ενδεικτικά αναφέρω ότι ήδη 2 συνάδελφοι έχουν εγκαταλείψει το σχολείο μας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι και άλλοι αναζητούν τρόπους να μας εγκαταλείψουν λόγω της απογευματινής βάρδιας. Σημειωτέον και το γεγονός ότι αρκετοί από τους αναπληρωτές συναδέλφους του σχολείου μας (15 άτομα) έχουν υπογράψει σύμβαση για απασχόληση μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Το σχολείο μας μοιάζει με τον Τιτανικό που εκπέμπει SOS. Πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση πριν τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες που θα στεγάσουν τους μαθητές…..Με τη βοήθεια συναδέλφων και μετά από διερεύνηση αρκετών ημερών καταθέτω τις εξής προτάσεις για μερική και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε τα παιδιά μας να επανέλθουν στους κανονικούς πρωινούς σχολικούς ρυθμούς αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και μέχρι τοποθετηθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 15047 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη