νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Β

«Αξιοποίηση κλειστού κολυμβητηρίου μέσω ΣΔΙΤ» | Διγαλάκης από Χανιά

Στο ιστορικό καφέ «Κήπος», στα Χανιά, συναντήθηκε χθες βράδυ ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, με πολίτες του Νομού Χανίων, για χαλαρή συζήτηση όπως αναγραφόταν και στην πρόσκληση που απέστειλε.

Κατά τη διάρκεια του καλωσορίσματος στους παρευρισκόμενους, ο κ. Διγαλάκης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την αξιοποίηση του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και το επερχόμενο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια να εντάξουν ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα, με σκοπό την έλευση ξένων φοιτητών για σπουδές στην Ελλάδα.

Για το κολυμβητήριο, τόνισε ότι: Κατά τη διάρκεια της θητείας μου έγιναν όλες οι μελέτες για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση. Τώρα είμαστε σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Πολυτεχνείου, προκειμένου να προχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αυτό το μεγάλο έργο, το οποίο θα ανακουφίσει τους μαθητές, τα παιδιά μας, που ασχολούνται με το άθλημα της κολύμβησης και με όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου»

Ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων υποδέχεται τους πολίτες των Χανίων στο καφέ «Κήπος» | «Να κάνουμε πανεπιστήμια αντίστοιχα του Ευρωπαϊκού μέσου όρου»

Posted by biskotto.gr on Sunday, February 2, 2020

Για τα σχολεία του Νομού Χανίων, είπε: «Πολλά σχολικά συγκροτήματα βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Γίνονται ενέργειες για αποκατάσταση ζημιών αλλά και δημιουργία νέων μονάδων».

Για το νέο σχολικό συγκρότημα στην Κίσαμο, έπειτα από ερώτηση που του παρατέθηκε, είπε ότι:  «είμαστε αυστηρά εντός χρονοδιαγράμματος. Έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια των προκατασκευασμένων αιθουσών, στη συνέχεια ο Δήμος θα κατασκευάσει τις βάσεις για να τοποθετηθούν, έτσι ώστε το Μάρτιο οι μαθητές των 2 Λυκείων να επανέλθουν στα πρωινά μαθήματα.

Για τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης, σημείωσε: «Η Κρήτη, ειδικά, μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο στη Μεσόγειο και αυτό το λέω για πολλούς λόγους. Έχουμε Ιδρύματα με πάρα πολύ καλό εκπαιδευτικό δυναμικό και εξαιρετικές υποδομές. Αν προσθέσουμε και τα πλεονεκτήματα της Κρήτης, είμαι σίγουρος ότι η Κρήτη θα πρωτοστατήσει στην προσπάθειά μας να κάνουμε τα Πανεπιστήμιά μας εκπαιδευτικό κέντρο στην περιοχή».

Ερωτηθείς για το νέο νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, είπε: : «Δεν υπάρχει ακαδημαϊκή εξίσωση. Αυτό που έγινε στο Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ήταν μια, θα έλεγα, υποχρέωσή μας προς το Ενωσιακό Δίκαιο όπου όταν έχεις επαγγελματικά δικαιώματα σε ένα κράτος – μέλος της Ευρώπης, αυτομάτως θα έχεις και στα υπόλοιπα κράτη. Αυτή η ρύθμιση προϋπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαν γίνει μάλιστα προσκλήσεις εκπαιδευτικών με αυτή τη ρύθμιση και την κατήργησε λίγο καιρό πριν τις εκλογές για λόγους που μπορεί να καταλάβει ο καθένας μας. Εδώ θέλω να πω ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, έτσι ώστε να υπάρχει ένας ποιοτικός έλεγχος γι’ αυτούς οι οποίοι θα θελήσουν, έχοντας κάποιο πτυχίο από το εξωτερικό, να ασκήσουν επάγγελμα στην Ελλάδα, καθώς η κάθε χώρα είναι αρμόδια να καθορίζει η ίδια τα στάνταρντς τα οποία θα πρέπει να πληρούν οι εκπαιδευτικοί της».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr