Άρση μέτρων | την ερχόμενη εβδομάδα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να προχωρήσει σε διάγγελμα που θα αφορά στην άρση των μέτρων και την επιστροφή σε κανονικότητα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1, ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, εξήγησε ότι «τον Μάιο και  τον Ιούνιο τομείς της οικονομίας θα ανοίγουν σταδιακά, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία».

Επανέλαβε ότι, από τις 27 Απριλίου θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, όπως και τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία, και με συγκεκριμένες διαδικασίες.
«Αυτό να το δούμε με μεγαλύτερη προσοχή», είπε ερωτηθείς για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών σε επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την επόμενη εβδομάδα.

«Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και το να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας», υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και εξήγησε ότι, «θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία. Το ζήτημα είναι από τα έξι βήματα θα φτάσουμε σταδιακά να βγούμε έξω. Θα πάμε σταδιακά σε ένα ελεύθερο, το οποίο θέλει σχέδιο. Το θέμα είναι να νιώθουμε όλοι ασφαλείς να βγούμε από το σπίτι μας».

Μοιραστείτε την είδηση