«Υψηλή ζήτηση και ποιοτικότερος τουρισμός για το 2020» | Χ. Θεοχάρης

Στον σχεδιασμό του υπουργείου για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στο δεκαετές πλάνο του υπουργείου Τουρισμού και τις εκτιμήσεις για τη τρέχουσα και την επόμενη τουριστική χρονιά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Παγκόσμια Έκθεση για τον Τουρισμό, τη World Travel Market – WTM, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του κ. Θεοχάρη

Κοιτάζουμε το 2020 με αισιοδοξία. Δουλεύουμε σκληρά και με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το 2020 θα φέρει περισσότερο και πιο ποιοτικό τουρισμό. Η ποιότητα, η βιωσιμότητα και η αυθεντικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αποτελεί τη βάση της στρατηγικής μας», υπογράμμισε έπειτα από ερώτηση που τα παρατέθηκε για τις εκτιμήσεις περί της επόμενης τουριστικής χρονιάς.

Σχετικά με το Brexit: «Δε μπορούμε να πούμε τίποτα με σιγουριά. Δε γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το γεγονός όμως ότι αρχίζει να υπάρχει ένα πλαίσιο, εκτιμούμε ότι θα βοηθήσει τον κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας να προγραμματίσει τις διακοπές του με μεγαλύτερη σιγουριά.
Ελπίζουμε σε θετικά αποτελέσματα και όχι αρνητικά»

Thomas Cook και κυβέρνηση:«Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης με τη πτώχευση της Thomas Cook λειτούργησαν γρήγορα και στοχευμένα. Στηρίχθηκαν όσοι αντιμετώπισαν πρόβλημα και το εγχώριο τουριστικό προϊόν βγήκε ισχυρό. Το πιο θετικό είναι η ζήτηση από αεροπορικές εταιρείες που θα αντικαταστήσουν τις χαμένες θέσεις και τουριστικά πρακτορεία που επιθυμούν συνεργασία με επιχειρήσεις που επλήγησαν.
Το υπουργείο θα ξεκινήσει τη διαφημιστική καμπάνια πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι συνέβαινε κατά το παρελθόν. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε τους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού».

Μοιραστείτε την είδηση