Υπαίθρια σκακιέρα για μικρούς «μετρ» στην αυλή του σχολείου | Κίσαμος

Με ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά «αγκάλιασαν» την ιδέα του καθηγητή τους Δημήτρη Σχοινοπλοκάκη για τη δημιουργία επιδαπέδιας σκακιέρας εντός του αύλειου χώρου του σχολείου, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κισάμου, που είχε ως στόχο να συμβάλει στην εκμάθηση του παιχνιδιού, περνώντας δημιουργικό χρόνο, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλλουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η πρωτότυπη ιδέα του κ. Σχοινοπλοκάκη γεννήθηκε από τη μεγάλη αγάπη που ο ίδιος έχει για το σκάκι, όντας χρόνιος παίκτης και προπονητής. Ο ίδιος έπαιζε με τους μαθητές κατά την διάρκεια των κενών ωρών και των διαλλειμάτων, με επιτραπέζιο σκάκι που διαθέτει το σχολείο.

Η επιδαπέδια σκακιέρα, με εμβαδόν 41 τ.μ σχηματίστηκε πέρυσι, με τη σκέψη του καθηγητή να επεξεργάζεται διαρκώς τα υλικά με τα οποία θα μπορούσε να υλοποιήσει την ιδέα του.

Κάνοντας τους απαραίτητους υπολογισμούς, για το μικρότερο δυνατό κόστος, ο ίδιος κατέληξε στην απόφαση τα πιόνια να δημιουργηθούν από κόντρα πλακέ και χαρτόνι, με το ύψος να φτάνει τα 150 εκατοστά.

Οι εργασίες ξεκίνησαν και διήρκησαν περίπου 5 μήνες, με τον καθηγητή στον ελεύθερό του χρόνο να εργάζεται πυρετωδώς, ενώ ο ίδιος μιλώντας στο biskotto.gr, αναφέρθηκε στην σημαντική βοήθεια που δέχθηκε από τους μαθητές.

Έτσι λοιπόν, όσο τα σχολεία ήταν ανοιχτά, μαθητές και εκπαιδευτικοί απολάμβαναν την πρωτότυπη δημιουργία, «ακονίζοντας» το μυαλό τους, ενώ μετά το πέρας των μαθημάτων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρέμεναν στο σχολείο για να συνεχίσουν το παιχνίδι.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 11270 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη