«Ξενικά στοιχεία στην Ελληνική γλώσσα» | ομιλία με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη

Με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, Εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος των Αρσακείων Σχολείων, ο οποίος θα αναφερθεί στην ένταξη και την αποδοχή ξενικών στοιχείων στην ελληνική γλώσσα, κυρίως κατά το τελευταίο διάστημα της πανδημίας. Τον συντονισμό θα έχει ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, ενώ οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης κα Στεργιανή Ζανέκα (ΠΕ02) και Δημήτριος Νικολακόπουλος (ΠΕ05) θα υποβάλουν στον ομιλητή ερωτήματα σχετικά με το θέμα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση «LIVE» (Ζωντανή Μετάδοση).

Όπως κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, έχουμε μία ευκαιρία να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα της Παιδείας, που θα πλουτίζει τον νου και την καρδιά. Μία Παιδεία ευαίσθητη στα κοινωνικά προβλήματα και έτοιμη να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα της κάθε εποχής, όλως ιδιαιτέρως στη σημερινή εποχή της πανδημίας (Covid-19). Η περίοδος που διανύουμε δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η φετινή χρονιά θα είναι και αυτή απρόβλεπτη, δύσκολη και μεταβατική. Οι απότομες αλλαγές, που συντελούνται  στις κοινωνίες, θα έχουν επίδραση στα επόμενα χρόνια, διαμορφώνοντας νέες πραγματικότητες. Αισθανόμαστε όλοι την ανάγκη άμεσων λύσεων, αλλά οι λύσεις, πέρα από τους σχεδιασμούς και τις εξαγγελίες, πρέπει να φέρουν μέσα τους τα μεγάλα ιδανικά για να υλοποιήσουμε τα όνειρα των ανθρώπων, που διψούν για χαρά, δικαιοσύνη, αγάπη, σεβασμό και αξιοπρέπεια!

Μοιραστείτε την είδηση