Βρετανία | θα πληρώνει όσους τίθενται σε καραντίνα

Χρήματα στους κατοίκους που πρέπει να τεθούν σε αυτοαπομόνωση λόγω κορωνοϊού και αντιμετωπίζουν οικονομικά θέματα, αποφάσισε να χορηγεί η Βρετανία, προκειμένου να διατηρηθεί υπό έλεγχο η διασπορά της πανδημίας.

Η νέα αυτή πολιτική θα εφαρμοστεί, κατόπιν αιτήματος πολιτικών της αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση να εισαγάγει το μέτρο αυτό των πληρωμών, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι κάποιοι άνθρωποι, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να λείψουν από τη δουλειά τους, αποφεύγουν να συμμορφωθούν με την υγειονομική αυτή οδηγία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι που εξετάζονται και είναι θετικοί στον SARS-CoV-2 θα λαμβάνουν 130 στερλίνες (περίπου 145 ευρώ) για την περίοδο 10 ημερών που θα θέτουν τον εαυτό τους σε καραντίνα. Άλλα μέλη του νοικοκυριού τους, τα οποία θα πρέπει να τίθενται σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες, θα δικαιούνται 182 στερλίνες (περίπου 203 ευρώ).

Τα χρήματα αυτά θα διατίθενται σε ανθρώπους που λαμβάνουν επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας -τα οποία είναι γνωστά ως Universal Credit or Working Tax Credits- και δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

Το σχέδιο αυτό θα δοκιμαστεί πρώτα στο Μπλάκμπερν, το Πεντλ και το Όλνταμ, όπου είχαν επιβληθεί τοπικές καραντίνες λόγω των υψηλών ποσοστών κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

«Το βρετανικό κοινό έχει ήδη θυσιάσει πολλά για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Η αυτοαπομόνωση στην περίπτωση που έχετε διαγνωσθεί με COVID-19 ή έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει, εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας για να εξακολουθήσουμε να ελέγχουμε τοπικά ξεσπάσματα της νόσου» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει 41.552 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Μοιραστείτε την είδηση