Βολουδάκης | συνάντηση με Βεσυρόπουλο για παραχώρηση κτηρίου προς δημιουργία ΚΑΠΗ

Ένα παλιό αίτημα της κοινότητας των Κουνουπιδιανών ικανοποιείται, καθώς ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος συμφώνησε να παραχωρήσει στο Δήμο Χανίων το Μπεηλίτικο, ένα κτήριο της εποχής Τουρκοκρατίας (ελαιουργείο), με σκοπό να γίνει ΚΑΠΗ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του βουλευτή Χανίων της ΝΔ, με τον κ. Βεσυρόπουλο, συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της παραχώρησης.

Το ζήτημα είχε θέσει στον κ. Βολουδάκη, αρχικά ο Μανώλης Τσιτονάκης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, ο οποίος το είχε επεξεργασθεί με τον Αντιδήμαρχο Στέλιο Μιχαηλάκη.

Ο κ. Βολουδάκης, σε ανάρτηση του, αναφέρει:

<<Όσο κι αν το θέμα φαίνεται απλό, τα ζητήματα της δημόσιας περιουσίας είναι ιδιαίτερα περίπλοκα! Χρειάσθηκε αρκετή δουλειά από τις τοπικές υπηρεσίες για την έγκριση της παραχώρησης. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ την κυρία Όλγα Καζαζάκη, προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων και την κυρία Ελένη Παπαδοπούλου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων. Η σχετική Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.Στη συνάντηση συζητήσαμε και κάποια άλλα ζητήματα της αρμοδιότητας του Υφυπουργού: Συγκεκριμένα, την καθυστέρηση στην επιστροφή φόρου όσων τη δικαιούνται λόγω της μείωσης προκαταβολής φόρου (κυρίως αγρότες), καθώς και το συμψηφισμό των εκπτώσεων των μισθωμάτων λόγω Covid. Ο Υφυπουργός με ενημέρωσε ότι και τα δυο ζητήματα θα λυθούν σύντομα, ενώ θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες>>.

Μοιραστείτε την είδηση