Βελτιώσεις στα Πανεπιστήμια | συνάντηση Διγαλάκη με Πρυτάνεις

Εποικοδομητική ήταν η συζήτηση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη με τους παρευρισκόμενους, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και της συνάντησης εργασίας με τους Πρυτάνεις του ΠΑΔΑ, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τις διοικήσεις των Σχολών και των Τμημάτων Μηχανικών του ΠΑΔΑ.

Στη συζήτηση μεταξύ άλλων, τέθηκαν θέματα και προτάσεις για το νομικό πλαίσιο που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ ο κ. Διγαλάκης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του κάθε Τμήματος Μηχανικού, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία και με την εμπλοκή της ΑΔΙΠ.

Για την εκκρεμότητα της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενημέρωσε ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στη φάση της έγκρισης από τις οικονομικές υπηρεσίες και διαβεβαίωσε ότι τα σχετικά τμήματα μηχανικών θα καταστούν 5ετούς φοίτησης από το φετινό ακαδημαϊκό έτος.

Στο πλαίσιο της όλης συζήτησης, ο Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα των εισακτέων και των μετεγγραφών για τις οποίες το Υπουργείο, όπως τόνισε θα λαμβάνει ισχυρά υπόψη τις προτάσεις των τμημάτων καθώς επίσης και για τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας να προωθηθεί η χρήση του χρηματοδοτικού εργαλείου των ΣΔΙΤ για την κατασκευή φοιτητικών εστιών.

Μοιραστείτε την είδηση