Το νέο «ταξίδι» του Κώστα Λειβαδά | «Σαν το νησί του καθενός»

Με «άρωμα» ελληνικών νησιών, που μας «ταξιδεύει» σε γαλανά νερά και μέρη ηλιόλουστα ένα νέο τραγούδι, ερμηνεύουν ο Κώστας Λειβαδάς και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Ο λόγος για το τραγούδι «Σαν το νησί του καθενός», που θα κυκλοφορήσει από την Walnut Entertainment, με στίχους και μουσική του ίδιου του Κώστα Λειβαδά, ενός από τους πιο καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδοποιούς των τελευταίων 20 ετών.

Το βίντεοκλίπ του τραγουδιού οπτικοποιήθηκε δια χειρός Δημήτρη Καναβού, που εκπλήρωσε ένα πέρασμα από τα αγαπημένα μας νησιά του Αιγαίου και αποτύπωσε το άρωμα και την ομορφιά τους στην οθόνη.

Στη σύντομη συζήτηση που είχαμε με τον κ. Λειβαδά, τον ρωτήσαμε πως εμπνεύστηκε ένα τέτοιο τραγούδι κι εκείνος απάντησε:

«Είμαι νησιώτης και ο ίδιος! Από Κρήτη και Κεφαλλονιά. Έχω ζήσει στα Χανιά, τα έχω αγαπήσει και έχω δεθεί όπως με καμία άλλη πόλη στην Ελλάδα. Είναι το λιμάνι μου και για κάποιο λόγο, τα μεγαλύτερα θαύματα της ζωής μου, γίνονται εκεί, όμως σταθμοί της ζωής μου έγιναν κι άλλα νησιά. Η Φολέγανδρος, η Αστυπάλαια (που η Ελένη Τσαλιγοπούλου νιώθει δεύτερη πατρίδα της, μετά τη Βόρεια Ελλάδα), αλλά και η Σέριφος στην οποία έχω γράψει πολλά τραγούδια μου. Με το τραγούδι αυτό, νιώθω ότι άφησα ένα μέρος της ζωής μου για πάντα εκεί. Πολλές φορές που βρέθηκα για δουλειά στο εξωτερικό, επέστρεφα και ένιωθα τη λαχτάρα του Οδυσσέα. Ένιωθα την ανάγκη να γυρίσω στη βάση μου, στο βράχο… εκεί που είναι όλα σταθερά και η καρδιά επιμένει να γυρνάει για να βρίσκει «σύνδεση» και «γιατρειά. Έτσι δημιύργησα το τραγούδι.»

Σημείωμα Κώστα Λειβαδά «Ο δίσκος αυτός, είναι σίγουρα ο πιο εξωστρεφής και φωτεινός προσωπικός δίσκος που έχω κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες προσωπικού και συλλογικού πένθους, από πού αλλού κανείς μπορεί να κρατηθεί πιο πολύ, από ότι από τον βράχο που κρατάει γερά το φως του μαζί με τους πιο δικούς του ανθρώπους. Έχοντας καταγωγή από δυο νησιά κι έχοντας ζήσει τις καλύτερες στιγμές μου και τις πιο δυνατές μου σχέσεις στα μοναδικά νησιά της χώρας μας, αυτό εδώ είναι το απόσταγμα-τραγούδι, για τον προορισμό της επιστροφής μας στο τέλος κάθε οδύσσειας και στην αρχή κάθε αναγέννησης ! Φυσικά και το μοιράστηκα με την αγαπημένη μου φίλη που είμαστε σαν οικογένεια και μας συνδέουν τόσα αγαπημένα τραγούδια και παραστάσεις.. »

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 5789 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη