Το μισοάδειο ποτήρι, οι γκάφες και το «νερό που καίει» | αρδευτικό Πλατάνου (WebTV)

Άναυδοι και απολύτως απογοητευμένοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Συνεταιριστικών Ομάδων Πλάτανου και Φαλασάρνων και κάτοικοι με άμεσο ενδιαφέρον στην περιοχή, άκουγαν για σχεδόν 15 λεπτά τον υπεύθυνο του μελετητικού γραφείου που έχει ολοκληρώσει την πρόταση για το αρδευτικό της περιοχής Κωστή Πρωτοπαπαδάκη να αναλύει τους λόγους για τους οποίους το έργο «κόπηκε» από την Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΕΠ Κρήτης.

Η συγκεκριμένη συζήτηση και η σοβαρότητα της έκλεψε χωρίς αμφιβολία την παράσταση στην χθεσινή συνεδρίαση το Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου.

Χωρίς αλληλογραφία

Αφοπλιστικός στα λεγόμενα του ο κ. Πρωτοπαπαδάκης, άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι παρατηρήθηκαν ασυγχώρητες ολιγωρίες και ανεπάρκεια στη συγκρότηση του φακέλου, την επικοινωνία με την Επιτροπή Αξιολόγησης, τη διεκδίκηση και βεβαίως την πρόοδο στη διαβούλευση μεταξύ του Δήμου Κισάμου και της Περιφέρειας Κρήτης.

«Αλληλογραφία της επιτροπής αξιολόγησης με το Δήμο Κισάμου και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων δεν υπήρξε και ως εκ τούτου η νέα δημοτική αρχή δεν ήξερε καθόλου το έργο από άποψη διοικητικής μέριμνας. Η δε προηγούμενη δημοτική αρχή το έχασε, διότι με το που υποβλήθηκε, κατέβηκαν τα ρολά, δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Πρωτοπαπαδάκης.

Επισφαλές το έργο

Άμεσα λοιπόν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αντιληπτό ότι το έργο πλέον κρίνεται επισφαλές και όλοι αναρωτιούνται, με ποια συνθήκη και με ποιες προϋποθέσεις, θα μπορούσε ο Δήμος Κισάμου να ανακτήσει τις πιθανότητες του για την προώθηση και ολοκλήρωση του.

Και αν αυτή η αναφορά του μελετητή σχετίζεται – κυρίως – με την θητεία Θοδωρή Σταθάκη, αντίστοιχα και η σημερινή Δημοτική Αρχή Μυλωνάκη έχει υποχρέωση να μεριμνήσει, να οραματιστεί και κυρίως να πείσει τους κατοίκους, τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους στην περιοχή ότι έχει την πρόθεση, την ικανότητα και το πείσμα να ολοκληρώσει το έργο.

«Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης με κάλυψε απολύτως», υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης και συνέχισε: «θα είμαστε σε στενή συνεργασία με το γραφείο του και αν χρειαστεί να κάνουμε πιο πλήρη το φάκελο με συμπληρωματικά στοιχεία, θα το κάνουμε».

«Φταίτε κι εσείς πρόεδρε!!»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε αντίστοιχα και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Σπ. Μαυροδημητράκη ο οποίος απευθυνόμενος στην τοπική κοινωνία του Πλάτανου κι έχοντας μπροστά του τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Χρύσανθο Λουπασάκη υπογράμμισε:

«Φταίτε κι εσείς σαν τοπική κοινωνία. Δεν έχετε πιστέψει ποτέ σας σε κάτι συγκεκριμένο, γιατί το μεγάλο έργο της λιμνοδεξαμενής Σφηναρίου δεν το πιστέψατε, αλλά μείνατε στις υποσχέσεις Σταθάκη που κακώς δεν είναι παρών να με ακούσει. Παίρνουμε λάθος μηνύματα, οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται, τα έργα μένουν», κατέληξε ο κ. Μαυροδημητράκης.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο video του biskotto.gr:

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1405 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης