Το Ιράν και η Ελλάδα | ψήγματα ιστορίας και πολιτισμού

Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν διοργανώνεται αυτές τις μέρες στα Χανιά. Χθες, ξεκίνησε η πρώτη στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων (Υψηλαντών 30) με τίτλο: «Το Ιράν και η Ελλάδα, από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα – γνωριμία με τον πολιτισμό και την τέχνη του Ιράν».

Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση φωτογραφίας, καλλιγραφίας, χειροτεχνίας, προβολή ντοκιμαντέρ από τα αξιοθέατα της Περσίας. 
και δόθηκαν δωρεάν βιβλία με θεματολογία του ιρανικού πολιτισμού. 

Γιώργος Λιμαντζάκης, Τουρκολόγος – ιστορικός
Γιώργος Λιμαντζάκης, Τουρκολόγος – ιστορικός, Βίκη Αρβελάκη – Σκηνοθέτις

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με ερωτήσεις από το κοινό σχετικά με τον πολιτισμό και την τέχνη του Ιράν.
Στην εκδήλωση θα μίλησαν:
Ο κ. Αλί Μ. Χελμί, Μορφωτικός Σύμβουλος της Ιρανικής Πρεσβείας
Ο Δρ. Γιώργος Λιμαντζάκης, Τουρκολόγος – ιστορικός.
Η κα Βίκη Αρβελάκη, Σκηνοθέτις.

Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης που επισήμανε ότι «αυτού του είδους οι εκδηλώσεις κοσμούν και προάγουν την έννοια του πολιτισμού στα Χανιά».

Απόψε, Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το αφιέρωμα συνεχίζεται στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) με την προβολή κινηματογραφικών ιρανικών ταινιών μεγάλου μήκους.


Θα προβληθούν οι κινηματογραφικές ταινίες :
Πέμπτη 10/10 «Ο αδερφός μου ο Χοσρό»
Παρασκευή 11/10 «Ένας κύβος ζάχαρης».

Διοργανωτές: Ο Δήμος Χανίων, το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Μοιραστείτε την είδηση