Τι μαθαίνουμε για τις σχέσεις μας μέσα από τα Χριστούγεννα; | απόψεις

Η ζωή για το 2020, ήταν δυσκολότερη από ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα και ήταν η χρονιά που οι άνθρωποι μοιράζονταν ένα κοινό πρόβλημα από κοινωνία σε κοινωνία.

Όμως ήρθαν οι γιορτές, πέρασε και η αγαπημένη – για τους περισσότερους – ημέρα των Χριστουγέννων και οι ευχές που μοιράστηκαν φέτος ήταν βγαλμένες από τα βάθη των καρδιών μας.
Η μαγεία των Χριστουγέννων άρχισε να απλώνεται σταδιακά, να ζεσταίνει τα σπίτια με κόκκινες και χρυσές νότες, με παιδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με ένα νοιάξιμο από κάποιον που δεν το περίμενες.

Τα Χριστούγεννα είναι μία ευαίσθητη περίοδος για πολλούς ανθρώπους, είναι μία ακόμη δοκιμασία και είναι μια ακτινογραφία που αντανακλά τον κόσμο γύρω μας και μας διδάσκει αρκετά για τις σχέσεις μας – αυτές που έχουμε και αυτές που δεν έχουμε.
Με μία βαθιά ανάσα και ένα χαμόγελο μπορώ να αφεθώ στη μαγεία των Χριστουγέννων και να δω βαθύτερα ότι η χαρά είναι μεταδοτική αρκεί να την κοιτάξω.

Οι σκέψεις που μπορεί να με διακατείχαν για ένα μεγάλο διάστημα, μπορούν να σταματήσουν για να κοιτάξω τριγύρω συνειδητοποιώντας για πόσο καιρό βρισκόμουν κάτω από τόνους σκοτούρας και στρώσεις άγχους και ανησυχίας.
Όταν δεν διακόψουμε αυτές τις δυσάρεστες σκέψεις είναι δύσκολο να μας πλησιάσουν άλλοι άνθρωποι.

Όταν ζωντανέψει η χαρά μέσα μας, είναι ευκολότερο να συμπαρασύρουμε τους ανθρώπους που σχετίζονται με εμάς.
Τα Χριστούγεννα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να πω ευχαριστώ.
Στον Θεό, στον Άγιο που με προστατεύει, στον Χριστό που ευτυχώς γεννιέται κάθε χρόνο για να γλυκάνει τη ζωή μας.
Να πω ευχαριστώ στο σύντροφό μου, στον διπλανό μου, στον εαυτό μου, στη ζωή που δεν σταματά να υπάρχει για να με δοκιμάζει και να με εκπλήσσει.
Ακόμα και την τελευταία στιγμή μπορώ να κάνω απλά, όμορφα πράγματα και κινήσεις που μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους γύρω μου να νιώσουν ξεχωριστοί και ουσιαστικοί για τη δική μου ύπαρξη.
Είναι η ευκαιρία μου να βάλω το παιδί μου για ύπνο χωρίς το άγχος του ξυπνήματος της επόμενης ημέρας, είναι η ευκαιρία να αφιερώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου διαβάζοντας, ράβοντας, ακούγοντας μουσική ή δίνοντας χρόνο να περιποιηθώ το σώμα μου.

Μοιραστείτε την είδηση

Ελίνα Πετράκη

MSc Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια για παιδιά, ενήλικες και οικογένειες. 6955478119 - elinapetra@yahoo.gr

    Ελίνα Πετράκη έχει δημοσιεύσει 59 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Ελίνα Πετράκη