Θρησκευτικός τουρισμός, οφέλη και προοπτικές | Κίσαμος

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Αμφιλοχίου, του προεδρείου της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κισάμου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού Αντώνη Σταθόπουλο, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κισσάμου Βασίλη Κουνδουράκη και του ιδιοκτήτη γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Μυλωνάκη Στέλιο.

Συζητήθηκαν ουσιαστικά θέματα συνεργασίας σχετικά με τον θρησκευτικό τουρισμό, τα οποία μόνο οφέλη θα αποδώσουν στην τοπική κοινωνία και στα Κισαμίτικα ξενοδοχεία.

-Το σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη διενέργεια ταξιδιού μεμονωμένων ατόμων ή οργανωμένων ομάδων σε τόπους, χώρους και μνημεία θρησκευτικής σημασίας για λόγους πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ενημερωτικού ενδιαφέροντος.

-Το υπάρχον δίκτυο προσκυνηματικών μνημείων, την προβολή τοπικών εορτών Αγίων και έντυπο το όποιο θα βρίσκεται στους χώρους υποδοχής των ξενοδοχείων με μοναστήρια, εκκλησίες, ναούς, τοιχογραφίες και τους ιστορικούς/θρησκευτικούς χώρους που έχουν τουριστικό ενδιαφέρον.

-Αναφέρθηκε το κρίσιμο ζήτημα του Ναού Αγίας Βαρβάρας στα Λατζιανά, πρώην έδρα πατριαρχικής μονής, της οποίας το μεγάλο καθολικό σώζεται σε ερειπιώδη κατάσταση κοντά στο νεότερο ναό της.

-Το διευρυμένο επισκέψιμο ωράριο Ναών της πόλης τις απογευματινές ώρες για τους επισκέπτες της περιοχής.

-Πρόταση για μοναστηριακή γαστρονομική εκδήλωση για προβολή προϊόντων που παράγονται στις ιερές μονές και στην περιοχή μας.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Αμφιλοχίος, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για τη συνάντηση, καθώς και για το γεγονός ότι πέρα από το εθιμοτυπικό, την θεματολογία της συζήτησης.

Μοιραστείτε την είδηση