Θεοδωρογλάκης: «30 χρόνια από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας»

Ανακοίνωση για τα 30 χρόνια από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, εξέδωσε ο Επίτιμος Πρόξενος στην Ελλάδα, Ιωάννης Θεοδωρογλάκης.

Ο κ. Θεοδωρογλάκης, αναφέρει:

«Την 27 Αυγούστου 2021, συμπληρώνονται 30 χρόνια από την 27 Αυγούστου 1991,ημέρα κατά την οποία η Μολδαβία κήρυξε την ανεξαρτησία της.

Οι μέρες αυτές ξυπνούν σε κάθε Μολδαβό πολίτη ένα αίσθημα αλληλεγγύης και επιβεβαίωσης στο ιστορικό παρελθόν, το οποίο έχει αφήσει έντονα αποτυπώματα, τόσο στην οικονομική ζωή, όσο και στον Εθνικό πολιτισμό, και στην συνείδηση.

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας, βρίσκεται στην αρχή προς ένα πραγματικό κράτος δικαίου, και η επίτευξη αυτού του στόχου, εξαρτάται από τις προσπάθειες και την υποστήριξη κάθε Μολδαβού πολίτη.

Με την ευκαιρία της εορταστικής αυτής ημέρας, στέλνω τις ευχές μου σε όλους τους Μολδαβούς πολίτες, και ιδιαίτερα στους Μολδαβούς της διασποράς, για υγεία και ευημερία, και τους προτρέπω, να μην ξεχνούν, και να κρατούν βαθιά ριζωμένη μέσα στην καρδιά τους, την πανέμορφη και με βαθιά ιστορία χώρα που γεννήθηκαν, την χώρα των προγόνων τους».

Μοιραστείτε την είδηση