Θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου | συνεργασία για ενίσχυση του τουρισμού

Συνάντηση για τα θέματα του θαλάσσιου τουρισμού και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, πραγματοποιήθηκε μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου με τον Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα και τον γενικό γραμματέα, Κωνσταντίνο Λούλη.

Ειδικότερα συζητήθηκε η σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ελλάδας με την Κύπρο, η οποία θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα και θα αναπτυχθεί νέα αμφίδρομη σχέση, ειδικά αν στην πορεία προστεθούν και ενδιάμεση σταθμοί στα νησιά του Ελλάδας.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπ. Τουρισμού, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για συνεργασία στον τομέα της κρουαζιέρας. Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να συνεργαστούν στη διασύνδεση λιμένων που αποτελούν προορισμούς κρουαζιέρας, να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα νέο ενδοκοινοτικό πλαίσιο φορολόγησης για την κρουαζιέρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα δεν μπορεί να γίνει κυκλικό ταξίδι κρουαζιέρας με δικαίωμα transit με αποτέλεσμα πολλές κρουαζιέρες να γίνονται ενδοκοινοτικά , κάτι που σημαίνει πρόσθετη και αυξημένη φορολόγηση αλλά και μείωση της ανταγωνιστικότητας της κρουαζιέρας.

Μοιραστείτε την είδηση