Τέλος εποχής | φεύγει από την Κίσαμο το ΙΟΝΙΣ

Μετά από δυόμιση χρόνια στη γραμμή Κίσαμος – Αντικύθηρα – Κύθηρα – ΓύθειοΠειραιάς το ΙΟΝΙΣ της Triton Ferries φαίνεται πως σαλπάρει για τα νερά του Σαρωνικού και από το νέο έτος θα εξυπηρετεί το δρομολόγιο Λαύριο – Κέα – Κύθνος. Μετά από εκατοντάδες δρομολόγια, με κάθε καιρό και έχοντας δημιουργήσει ιδιαίτερους δεσμούς με την Κίσαμο και τη Δυτική Κρήτη το πλοίο αλλάζει «ρότα».

Ο πάντα φιλόξενος πλοίαρχος του ΙΟΝΙΣ, κ. Δημήτρης Λαδάς από τη γέφυρα δίνει οδηγίες
Από τη γέφυρα του ΙΟΝΙΣ
Στο λιμάνι Κισάμου ξημέρωμα
Στο Διακόφτι – Κύθηρα
Αναχώρηση από το Διακόφτι των Κυθήρων

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του biskotto.gr από τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να αντικατασταθεί από πλοίο της εταιρίας Jumbo Jet συμφερόντων του έλληνα εφοπλιστή Μάριου Ηλιοπούλου ο όποιος είναι ιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρεία Sea Jets η οποία εδώ και 30 χρόνια (από το 1989) διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως.

Ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος

Πρόκειται για το επιβατηγό/οχηματαγωγό Aqua Jewel το οποίο ναυπηγήθηκε το 2002 στην Ελλάδα και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 160 οχήματα και σχεδόν 660 επιβάτες. Έχει μήκος 108 m και πλάτος 16,5 m, ενώ η ταχύτητα του φτάνει τους 20 κόμβους.

Το Aqua Jewel της Sea Jets

Ωστόσο τίποτα δεν είναι τελεσίδικο ακόμη, καθότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εγκρίθηκε η αντικατάσταση του ταχύπλοου Andros Jet με το ΕΓ/ΟΓ Aqua Jewel στην ενδοκυκλαδική γραμμή.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1642 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης