Τέλη Οκτωβρίου τα αναδρομικά των συνταξιούχων | έρχεται bonus για τους νέους εργαζόμενους

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φόρα ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν τέλη Οκτωβρίου, ενώ αναφέρθηκε και στο «μπόνους» που έρχεται για τους νέους εργαζόμενους.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι νέοι θα λάβουν μια επιδότηση σχετικά με την εργασία τους με ειδικό μπόνους από το κράτος και τους εργοδότες, ενώ αναμένεται και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Από κει και πέρα και όσον αφορά τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι περίπου 1,8 εκατ. συντάξεις, υπολογίζονται και πάλι για τους συνταξιούχους προ του 2016.

Από αυτές, περίπου 120 χιλιάδες είναι «δύσκολες περιπτώσεις, με λάθη στα στοιχεία», ανέφερε και σημείωσε ότι 1 εκατ. συντάξεις από τις υπόλοιπες έχουν δοθεί σε συνταξιούχους με κάτω από 30 χρόνια ασφάλισης.

«Οπότε, μένουν 750 χιλιάδες συντάξεις που αφορούν τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης», υπογράμμισε ο υπουργός και διευκρίνισε πως από αυτούς υπολογίζεται ότι περίπου οι 150 χιλιάδες συνταξιούχοι δικαιούνται να πάρουν αναδρομικά, τα οποία δεν θα είναι τόσα πολλά σε σχέση με την άλλη κατηγορία συνταξιούχων.

«Οι υπόλοιποι δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου», σημείωσε και έκλεισε επιβεβαιώνοντας πως τέλη Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους.

Μοιραστείτε την είδηση