Τέλη κυκλοφορίας | λήγει η παράταση – διαδικασία εξόφλησης και πρόστιμα

Μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν πληρώσει οι ιδιοκτήτες οχημάτων, τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς λήγει η δίμηνη παράταση που είχε δώσει η κυβέρνηση.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν είτε να πληρώσουν τα τέλη ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους στη ψηφιακή πλατφόρμα myCAR για να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Διαδικασία πληρωμής:

  • Με τον QR κωδικό (οι φορολογούμενοι μπορούν να τον σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής/mobile banking)
  • Με web banking, (η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF)
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Για να λάβουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και να κάνουν τα εξής βήματα:

Εάν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet: Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας

Εάν δεν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet: Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Πρόστιμα:

Μετά το τέλος της δίμηνης παράτασης για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, τα πρόστιμα αναμένονται να είναι τσουχτερά. Συγκεκριμένα το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή, διπλασιάζεται το ποσό.

Μοιραστείτε την είδηση